Hellapoliisin kanakrepit kruunaavat illanistujaiset – voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen . kanakrepit hellapoliisi](https://im.mtvuutiset.fi/image/7157326/landscape16_9/1600/900/991195c6843174480334a37082d9f4ef/CS/kanakrepit-hellapoliisi.jpg)
Broilerilla täytetyt letut ovat rentoa, mutta herkullista tarjottavaa. Nämä ruokaisat herkut uppoavat parempiin suihin niin arkena kuin illanistujaisissa.
Jos etsit ruokaisaa, mutta samalla helppoa tarjoiltavaa, voit lopettaa etsimisen! Hellapoliisin herkulliset kanakrepit maistuvat taatusti niin lapsille kuin aikuisille.
– Illanistujaisiin tai evääksi sopivat krepit ovat herkullisia. Voit valmistaa ne jo edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää hetki ennen tarjoilua. Broilerin voit korvata myös jauhelihalla, Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoo.
KOKEILE MYÖS MUITA HELLAPOLIISIN RESEPTEJÄ, JOTKA SOPIVAT NIIN ARKEEN KUIN JUHLAAN.
Kanakrepit Hellapoliisin tapaan
Taikina:
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g sulatettua voita tai öljyä
Täyte:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punainen mieto chilipaprika
1 punainen paprika
100 g lehtikaalia
10 cm pala kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ sitruunan mehu
200 g sulatejuustoa
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
juustoraastetta
rucolaa
Mittaa maito kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää vehnäjauhot, suola ja sulatettu voi tai öljy. Sekoita ja anna taikinan seistä mielellään hetki ennen paistamista. Paista kuumalla räiskäle- tai paistinpannulla isoiksi räiskäleiksi.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna mieto chilipaprika ja suikaloi paprika. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi tai kuutioiksi.
Kuumenna öljy ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää sipuli, valkosipuli, chilipaprika, paprika, lehtikaali ja kesäkurpitsa. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää sulatejuusto. Sekoita kunnes sulaa. Mausta vielä mustapippurilla.
Tarkista maku. Levitä täyte räiskäleiden päälle ja käännä rullalle. Laita rullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
Kuumenna uunissa, kunnes juusto sulaa. Koristele rucolalla. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka