Edullinen soppa, joka vain paranee seistessään – tämä lämmittävä herkku on arkiruokien kuningas!

hellapoliisin kaalijauhelihakeitto
Lämmittävät kaitot maistuvat etenkin koleina syyspäivinä. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kaali-jauhelihakeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Poimi talteen Hellapoliisi-bloggarin lämmittävä resepti.

Sesongissa oleva kaali on paitsi terveellistä ja kevyttä, myös hyvin edullista ruokaa. Yksi kaaliruokien klassikoista on lämmittävä kaali-jauhelihakeitto, joka valmistuu yllättävän vähällä vaivalla. 

Kaalikeiton hyvä puoli on myös se, että tämä ruoka vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia siitä useampana päivänä.

Alta löydät Hellapoliisi Kati Jaakosen herkullisen keiton reseptin. 

Kaali-jauhelihakeitto (6 annosta)

1 sipuli
800 g keräkaalia
2 rkl rypsiöljyä
500 g jauhelihaa
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 ½ l vettä
2–3 porkkanaa
5–10 maustepippuria
1–2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua meiramia
2 liha- tai kasvisliemikuutiota

Pinnalle:
tuoretta meiramia tai persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.

Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää. Tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!