Pälkäneen Aitoossa kehitelty kotimainen perunapasta haastaa perinteisen italialaisen gnocchin. Vasta lyhyen aikaa tuotannossa ollut pasta on herättänyt jo valtavasti kiinnostusta.
Nappaa yllä olevalta videolta vinkit tuorepastan valmistamiseen.
Kun Heikki Penttilä aloitti vuonna 1990 maanviljelijän hommat isänsä jalanjäljissä, hän ei vielä arvannut, minne perunanviljely lopulta maajussin johdattaisi. Vaikka viljely olikin Heikillä verissä, miestä kiinnosti sitäkin enemmän raaka-aineiden jalostaminen.
– Vuodesta 1995 olen tehnyt erilaisia elintarvikkeita, perunasta aloitin tekemään vuonna 2012. Silloin teimme kaikenlaisia kiusauksia, perunasalaattia ja tortilloita. Olen aina ollut sitä mieltä, että kotimainen pottu pitäisi nostaa jalustalle.
Perunarieskasta pastaan
Heikin perunaideat jalostuivat eteenpäin ja Penttilän tilalla Pälkäneen Aitoossa ryhdyttiin vuonna 2015 valmistamaan perunarieskaa. Heikki leipoi ja tamperelainen Leivon Leipomo hoiti jakelun vähittäiskauppoihin. Pian rieskasta tuli niin suosittua, että Penttilän tilalla ei mitään muuta enää tehtykään. Viime kesänä Heikillä kypsyi kuitenkin ajatus uudesta tuotteesta. Vaikka potturieskalla olikin hyvät markkinat Pirkanmaalla ja osittain Uudellamaallakin, se ei vielä riittänyt.
– Mietin erilaisia leipätuotteita, mutta kilpailu leipähyllyllä on kovaa. Syksyllä idealistalla oli noin 10 erilaista tuotetta, eivätkä kaikki edes olleet perunasta tehtyjä.


