Kuuluisa baarimestari ei suosittele tekemään drinkkejä miten sattuu: "Kehotan mittaamaan!"

drinkki
Laadukas drinkki valmistuu myös kotioloissa. Shutterstock

Asiantuntija kehottaa kinnittämään huomiota laadukkaisiin raaka-aineisiin ja oikeisiin mittasuhteisiin. Kun perusasiat ovat kunnossa, drinkkien teossa vain mielikuvitus on rajana! 

Nyt kun minttukaakaot ja glögit on saatu juotua, on aika keskittyä hieman kesäisempien juomien maailmaan. Erilaiset drinkit ja cocktailit ovat taas pinnalla, ja toisin kuin moni luulee, niiden valmistaminen on yllättävän helppoa.

Drinkin teon maailmanmestarin Markus Sillanpään mukaan juomatrendit myötäilevät pinnalla olevia ruokatrendejä. Tällä hetkellä yrtit ja alati kasvava kiinnostus lähiruokaa kohtaan näyttelevät suurta roolia niin cocktail- kuin ruokapiireissäkin.

– Pohjoismaiset maut ovat pinnalla. Etsitään Suomen omia makuja; haetaan havuja, marjoja ja yrttejä metsästä, Sillanpää kertoo. 

Yhä useammissa juomissa on ryhdytty käyttämään myös kananmunanvalkuaista, joka ei maistu itse juomassa, mutta antaa drinkille kuohkeutta ja ilmavuutta.

Mittaa ainesosat drinkkeihin tarkkaan

Aivan mistä tahansa aineosista ei pysty valmistamaan hyvää juomaa, vaan Sillanpää korostaakin laadukkaiden raaka-aineiden merkitystä. Kaikkien raaka-aineiden tulisi olla laadukkaita aina siirapeista lähtien. 

– Kahvijuomissa kahvi tulisi keittää oikein, ja se saisi olla hieman vahvempaa kuin normaalisti, jotta aromit pääsevät esille kokonaisuudessa, mies vinkkaa. 

Moni kotibaarimestari saattaa sekoittaa juomansa miten sattuu, mutta Sillanpään mukaan mittasuhteet ovat äärimmäisen tärkeitä. Kun käyttää mittaa, saa juuri sellaisen juoman kuin haluaa.

– Pidän tasalaatuisuutta merkkinä hyvästä baarista. Kun menen baariin ja otan drinkin, haluan sen olevan seuraavalla kerralla samanlainen. Siksi kehotan mittaamaan! Sillanpää toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja