Asiantuntija kehottaa kinnittämään huomiota laadukkaisiin raaka-aineisiin ja oikeisiin mittasuhteisiin. Kun perusasiat ovat kunnossa, drinkkien teossa vain mielikuvitus on rajana!
Nyt kun minttukaakaot ja glögit on saatu juotua, on aika keskittyä hieman kesäisempien juomien maailmaan. Erilaiset drinkit ja cocktailit ovat taas pinnalla, ja toisin kuin moni luulee, niiden valmistaminen on yllättävän helppoa.
Drinkin teon maailmanmestarin Markus Sillanpään mukaan juomatrendit myötäilevät pinnalla olevia ruokatrendejä. Tällä hetkellä yrtit ja alati kasvava kiinnostus lähiruokaa kohtaan näyttelevät suurta roolia niin cocktail- kuin ruokapiireissäkin.
– Pohjoismaiset maut ovat pinnalla. Etsitään Suomen omia makuja; haetaan havuja, marjoja ja yrttejä metsästä, Sillanpää kertoo.


