Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisesta säilykkeestä kasvoi niin iso hitti, että tuotanto kymmenkertaistetaan – sai nyt myös arvostetun palkinnon

MTV
Julkaistu 08.04.2020 10:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hittituotteeksi jo alkuvuodesta noussut kotimainen Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona 2020.

Kerroimme jo helmikuussa uudesta suomalaisesta säilykkeestä, josta kasvoi muutamassa viikossa niin haluttu tuote, että se loppui kaupoista. Pielisen kalan Luonnonkala-säilykkeestä povattiin tuolloin jopa tonnikalan korvaajaa ja MTV:n sokkomakutestissä tuotetta verrattiinkin juuri tonnikalaan.

Nyt Messukeskus tiedottaa, että hitiksi noussut säilyke on palkittu Vuoden lähiruokatekona 2020. Palkinto myönnettiin paitsi säilykkeestä myös pitkäjänteisestä työstä suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. Pielisen Kalan 2000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö, ja se luovutetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa elokuussa. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä tapahtuman nettisivuilla maalis-huhtikuussa.

Palkitsemista perustellaan muun muassa siellä, että Pielisen Kalan järvikalatuotteet ovat kotimaassa kehiteltyjä, jalostettuja ja valmistettuja tuotteita. Niiden koko tuotantoketjun arvo säilyy Suomessa kalastuksesta ja tuotteisiin käytettävästä rypsiöljyn viljelystä alkaen. Säilykkeissä käytetään myös vähemmän arvostettuja järvikalalajeja, kuten särkeä, lahnaa ja säynettä, joiden pyynti parantaa järvien ekologista tilaa.

– Pielisen Kalan tavoitteena on koko olemassaolonsa ajan ollut saada suomalaista kalaa kustannustehokkaasti purkkiin kuluttajien saataville. Suomalainen kala on hyvää ja sitä on riittävästi saatavilla, joten suomalaisen kalan valitseminen kauppahyllyllä on mitä vastuullisinta toimintaa, sanoo Pielisen Kalan myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Halonen.

Tuotanto kymmenkertaistetaan – myös kansainvälistyminen tavoitteena

Luonnonkala-säilykeMTV

Pielisen Kala tuottaa tällä hetkellä yli 3000 säilykekalapurkkia päivässä ja työllistää 18 henkilöä. Uudet investoinnit mahdollistavat tuotannon kymmenkertaistamisen jopa 30 000 purkkiin päivässä. Myös kansainvälistyminen on tavoitteena.

Pielisen Kala on vuonna 1994 perustettu perheyritys, joka toimii yhä synnyinsijoillaan Pohjois-Karjalan Nurmeksessa.

– Tällä hetkellä kartoitamme vientimarkkinoita. Tekemiemme investointien suuruusluokka on merkittävä, sillä meillä on pitkä kokemus alalta ja vahva usko siihen, että vastuullisesti tuotetulle, puhtaalle ja laadukkaalle suomalaiselle kalalle on kysyntää, Halonen toteaa.

Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin tänä vuonna kahdeksannen kerran. Palkinnonsaajan päättää vuosittain Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmästä koostuva raati puheenjohtajanaan maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljanen. Tänä vuonna osana palkintoa järjestettiin ensimmäisen kerran yleisöäänestys, johon tuli 2898 ääntä maalis-huhtikuun välisenä aikana. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen 36,2 prosentin ääniosuudella. Yleisöäänestyksessä olivat mukana Pielisen Kalan lisäksi Kokit ja Farmarit -elämysillallinen, Laidun Hereford, Silmusalaatti ja Suomen Artesaaniruoka ry.

Lue myös: MTV testasi uuden suomalaisen hittisäilykkeen, joka viedään nyt käsistä: Maistuuko paremmalta kuin tonnikala? 

Lähde: Messukeskus

Lisää aiheesta:

Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Menestysresepti-finalistit saavat rehellistä palautetta kuluttajilta: "On tosi vaikeaa mennä tuonne noyryytettäväksi"Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä" Onko tässä suomalaisten ruokakauppojen seuraava hitti? Katariina kehitteli nerokkaan paistopistetuotteen – Jyrki Sukula: "Nyt on jännä paikka"MTV testasi uuden suomalaisen hittisäilykkeen, joka viedään nyt käsistä: Maistuuko paremmalta kuin tonnikala? Paavo, 26, sai neljä vuotta sitten lyömättömän idean, ja nyt hänen jauhelihakeksintönsä viedään käsistä: "Tuntuu ihan absurdilta"
RuokaLähiruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • ti11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"