Bean Better on erilainen kasvisproteiini ja se saattaa olla myös suomalaisten tulevaisuuden suosikkituote.
Ferm Foods Oy:n tuotekehityksen keittiömestari Miki Puikkonen, 31, kilpailee Suomalainen menestysresepti -ohjelman kolmannella tuotantokaudella, mutta on ennenkin kokkaillut televisiossa. Puikkonen nimittäin nähtiin myös MasterChef Suomi -ohjelmassa vuonna 2020.
Puikkosen kiinnostus ruokaan syttyi jo varhain. Erityisesti kasvisruoka on myös keittiömestarina Mukkulan kartanolla työskentelevän miehen mieleen.
– Olen ollut aina innokas syömään ja maistelemaan. Olen pikkupoikana mummolan pihamaalla maistellut yrttejä, kuten persiljaa ja ruohosipulia. Myös raparperinvarret ja mansikat maistuivat aina, Puikkonen muistelee.
Mummolasta Puikkonen sai intohimon syömiseen, mutta ruuanlaitto alkoi kiinnostaa teini-iässä.
– Olen vauhdikas persoona ja käsillätekijä. Tekemisen meininki ja nopeatempoisuus oli se, mikä 15vuotiaana minua viehätti tutustuessani kokkikouluun, Puikkonen kertoo.
Puikkonen alkoi jo 15-vuotiaana tehdä catering-keikkoja opettajansa kanssa. 18-vuotta täytettyään hän siirtyi keikkailemaan itsenäisesti. 25-vuotiaana Puikkonen perusti oman yrityksen.
Parempi kasvisproteiini
Tuote, jonka Puikkonen ohjelmaan tuo, on Bean Better - meheväksi marinoitu ja fermentoitu härkäpapupala ruuanlaittoon. Kuulemma papu, mutta parempi.
