Hernekeitto kuuluu perinteisesti laskiaisen ruokapöytään, mutta mistä perinne oikein juontaa juurensa?
Ennen kuin on aika herkutella laskiaispullilla, täytyy vatsa tietysti täyttää proteiinipitoisella hernekeitolla. Monet valmistavat perinteisen sopan itse herneitä yön yli liottamalla, toiset haluavat oikaista kaupan valmisversiolla.
Katso myös video: Halpa vs. kallis: Laskiaispullien makutesti yllätti – pullissa suuret makuerot. Juttu jatkuu videon alla.
7:24Katso, mikä laskiaispulla voitti makutestin.
Purkkihernari on alkuvuoden hittiruoka
Suomen suosituinta purkkihernekeittoa, Jalostajan hernekeittoa myydään alkuvuoden aikana perinteisesti yli kaksi miljoonaa purkillista. Suomalaisille tuttua säilykehernekeittoa on valmistettu jo vuodesta 1952.