Hävikkiruokakaupan loihtimasta havainnekuvasta käy ilmi, kuinka paljon ruokaa suomalaisilta todellisuudessa lentää roskiin.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu hurjista ruokamääristä, jotka päätyvät suomalaiskotitalouksissa roskiin. Jokainen suomalainen heittää vuosittain keskimäärin 20–25 kiloa ruokaa roskiin.
– Kotitalouksien ruokahävikki Suomessa vastaa kaikkiaan 139 000 henkilöauton vuosittaisia kasvihuonepäästöjä, tiivisti Luonnonvarakeskus Luken erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri tiedotteessa viime syksynä.
Luken arvion mukaan hävikin kokonaisarvo Suomen kotitalouksissa on n. 590 miljoonaa euroa vuodessa, mikä kattaa noin 3,6 prosenttia kotitalouksien ruokaan käyttämästä rahamäärästä.
