Tiedätkö, mitä eroa on kookosmaidolla ja kookoskermalla? Ruokatoimittaja otti asiasta selvää

7:41 Arkiruokaan iloa ja makua - Henri Alén

Kookosvesi, kookosmaito ja kookoskerma voivat joskus sekoittua keskenään. Etenkin kookosmaito ja -kerma muistuttavat toisiaan hämäävän paljon. Ruokatoimittaja selvitti, mitä eroa niillä oikeasti on.

Videolla Henri Alénin vinkit arkiruoan kokkailuun.

Kaupoissa myytävä kookosvesi on kirkasta, kookospähkinästä saatavaa nestettä. Sitä voi juoda sellaisenaan virkistysjuomana.

Kookosmaito ja -kerma ovat puolestaan koostumukseltaan täyteläisempiä ja väriltään vaaleita. Ne valmistetaan kookospähkinän valkoisesta siemenvalkuaisesta ja vedestä. Mutta mitä eroa niiden välillä oikeastaan on?

The Kitchnin ruokatoimittaja Emily Han otti asiasta selvää.

Näin kookosmaito ja -kerma eroavat toisistaan

Tuotteiden suurimmat erot ovat niiden rikastamisessa ja koostumuksessa.

Kookosmaidon koostumus muistuttaa lehmänmaitoa. Sen valmistamiseen käytetään kookoskermaa vähemmän siemenvalkuaista. Kookosmaitoa käytetään peruselementtinä monissa aasialaisissa ruoissa.

Kookoskerman valmistamiseen käytetään puolestaan runsaammin siemenvalkuaista, jolloin sen koostumuksestakin tulee kookosmaitoa paksumpaa ja runsaampaa.

Molemmat tuotteet soveltuvat ruoanlaittoon ja leivontaan.

Kokeile näitä kookosta hyödyntäviä reseptejä: Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja