Hans Välimäki vinkkaa erinomaisen kanareseptin: Testaa helppo pirikana!

pirikana piri piri kanaa Hans Välimäki
Hans Välimäki

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäen kanaruoka sopii vaikka pääsiäispöytään. Testaa Hansin helppo pirikana!

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäellä pitää kiirettä koronakriisistä huolimatta. Kuten muutkin ravintolat Suomessa, myös Välimäen paikat ovat sulkeneet ovensa ja pyörivät tällä hetkellä noutoruoka- ja kotiinkuljetustoiminnalla.

Ravintolassa kokkaamisen lisäksi Välimäki on kuitenkin löytänyt aikaa ruoanlaitolle myös kotioloissa. Keittiömestari on päättänyt poikkeustilan aikana julkaista Instagram-tarinoissaan epäsäännöllisen säännöllisesti reseptivinkkejä. Yksi näistä resepteistä on pirikana. Välimäki valmisti piri-piri -marinoitua broileria huhtikuun alussa itselleen ja vaimolleen Marialle. 

– Tämä broileri on ollut marinadissa yön yli, mutta 3–4 tuntiakin riittää. Olen tehnyt kanaa varten mausteoksen. Tykkään käyttää tavallista punaista chiliä ja mukana on myös vähän savupaprikaa. Savupaprikasta on tullut yks lempi mausteistani, Välimäki neuvoi Instagramissa.

Pirikana valmistuu Hansin reseptillä kokonaisesta pakastebroilerista, mutta toki piri-piri -marinadin voi tehdä vaikka broilerin rintafileille. 

– Itselläni homma lähti siitä, että etsin kaupasta marinoimattomia broilerin kappaleita, mutta kaikki oli loppu. Nappasin sitten kokonaisen pakastebroilerin, joka on itselleni tuttu tuote jo 1980-luvulta. Äitini osti aina sellaisen ja kimpale oli keittiössä sulamassa, Välimäki muistelee MTV:lle.

Hansin pirikana paistui uunissa pinnaltaan kauniin kullanruskeaksi. Broilerin voi myös grillata, mutta silloin se kannattaa esikeittää suolavedessä. Grillaamisen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä ihmisten grillit ovat erilaisia ja Välimäen mukaan moni grillaa ruokansa aivan väärin. 

– Suurin osa grillaa päin h****ttiä, eli silloin ku grillissä on 1000 astetta ja tulipalo käynnissä. On olemassa sanonta, että grilli on silloin parhaimmillaan, kun jengi on jo syömässä. Se sanonta pitää kyllä aika hyvin paikkansa, Välimäki nauraa.

***

Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat