Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki vinkkaa erinomaisen kanareseptin: Testaa helppo pirikana!

Hans Välimäki
Julkaistu 09.04.2020 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäen kanaruoka sopii vaikka pääsiäispöytään. Testaa Hansin helppo pirikana!

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäellä pitää kiirettä koronakriisistä huolimatta. Kuten muutkin ravintolat Suomessa, myös Välimäen paikat ovat sulkeneet ovensa ja pyörivät tällä hetkellä noutoruoka- ja kotiinkuljetustoiminnalla.

Ravintolassa kokkaamisen lisäksi Välimäki on kuitenkin löytänyt aikaa ruoanlaitolle myös kotioloissa. Keittiömestari on päättänyt poikkeustilan aikana julkaista Instagram-tarinoissaan epäsäännöllisen säännöllisesti reseptivinkkejä. Yksi näistä resepteistä on pirikana. Välimäki valmisti piri-piri -marinoitua broileria huhtikuun alussa itselleen ja vaimolleen Marialle. 

pirikana hans välimäki
Hans Välimäki kokkasi pirikanaa ja kertoi siitä Instagram-tarinoissaan. Uunin heijastuksesta voi nähdä Marian ja Hansin tunnelmat.Hans Välimäki

– Tämä broileri on ollut marinadissa yön yli, mutta 3–4 tuntiakin riittää. Olen tehnyt kanaa varten mausteoksen. Tykkään käyttää tavallista punaista chiliä ja mukana on myös vähän savupaprikaa. Savupaprikasta on tullut yks lempi mausteistani, Välimäki neuvoi Instagramissa.

Pirikana valmistuu Hansin reseptillä kokonaisesta pakastebroilerista, mutta toki piri-piri -marinadin voi tehdä vaikka broilerin rintafileille. 

– Itselläni homma lähti siitä, että etsin kaupasta marinoimattomia broilerin kappaleita, mutta kaikki oli loppu. Nappasin sitten kokonaisen pakastebroilerin, joka on itselleni tuttu tuote jo 1980-luvulta. Äitini osti aina sellaisen ja kimpale oli keittiössä sulamassa, Välimäki muistelee MTV:lle.

pirikana kypsä Hans VälimäkiHans Välimäki

Hansin pirikana paistui uunissa pinnaltaan kauniin kullanruskeaksi. Broilerin voi myös grillata, mutta silloin se kannattaa esikeittää suolavedessä. Grillaamisen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä ihmisten grillit ovat erilaisia ja Välimäen mukaan moni grillaa ruokansa aivan väärin. 

– Suurin osa grillaa päin h****ttiä, eli silloin ku grillissä on 1000 astetta ja tulipalo käynnissä. On olemassa sanonta, että grilli on silloin parhaimmillaan, kun jengi on jo syömässä. Se sanonta pitää kyllä aika hyvin paikkansa, Välimäki nauraa.

Kokeile Hansin helppoa reseptiä: Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

***

Testaa myös suosittua Lyonin kanaa:

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Suosittua kanakastiketta halvemmalla: Edullinen raaka-aine takaa mehevän lopputuloksenKolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Jenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"
RuokaHans VälimäkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Sienet

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 08:18
    Leipä

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruokakauppa

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Huomenta Suomi

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun