Hans Välimäki tyrmää suomalaisen perinneruoan: ”Harvoin yllättää millään tavalla”
Keittiömestari Hans Välimäki paljastaa kyllästyneensä tylsiin, yksitoikkoisiin kotiruokiin.
Arkiruoan valmistaminen neljälle lapselle on Hans Välimäen mukaan johtanut siihen, että hän on totaalisen kyllästynyt lastensa suosikkiruokaan, makaronilaatikkoon.
– Minusta se on vain vatsan täytettä, ja siitä en paljoa perusta. Kyse ei ole siitä, ettei se maistuisi miltään, mutta minusta se on äärimmäisen tylsä, ei yllätä millään tavalla, Välimäki toteaa.
– Ainoa yllätys siinä on munamaito, jos sitä lähtee maustamaan jollain, mutta siltikin se on tylsä.
Yllätyksettömyys syy tympääntymiselle
Makaronilaatikko ei suinkaan ole ainoa kotiruoka, jota kohtaan Välimäki ei tunne suurta intohimoa.
– Sitten on tämä suomalaiskansallinen kalakeitto. Siihenkin olen totaalisen kyllästynyt, Välimäki toteaa.
Yllätyksettömyys on myös tämän ruoan kohdalla syy siihen, miksi kalakeitto ei maistu mestarikokille.
– Se on ihan hauskan makuinen, mutta harvoin yllättää millään tavalla, Välimäki toteaa.
Jos tavallinen kalakeitto kyllästyttää, kokeile vaihteeksi tätä ranskalaisklassikkoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan