Hans Välimäki ei ymmärrä suomalaisen suosikkiruokaa: "Se on niin tylsä"

makaronilaatikko
Makaronilaatikko on monien lasten ja aikuisten suosikkiruoka. Shutterstock

Keittiömestari Hans Välimäki suosii makaronilaatikon valmistuksessa perinteisiä munamaitoa ja juustoraastetta – hän ei silti ymmärrä ruokalajin suosiota.

Suomalaisten suosikkiruoka, jota keittiömestari Hans Välimäki ei voi ymmärtää, on makaronilaatikko.

– Vaikka olen joskus provosoinut ihmisiä johonkin tiettyyn suuntaan, että jokin ruoka on pahaa, niin en minä oikeasti inhoa mitään.

Lasten ja monen aikuisenkin suosikkilaatikossa on Välimäen mukaan hyvät raaka-aineet, mutta hän ei ymmärrä makaronilaatikkoa ruokana.

– En ymmärrä sitä kontekstia, kun se on niin tylsä, siinä ei ole oikein mitään. Pakko minun sanoa, että teen sitä tosin itsekin joskus, sillä meidän lapset tykkää siitä ja se syntyy aika nopeasti.

Käytännössä Välimäki kertoo tekevänä koko ruoan noin 50 minuutissa. Samalla kun makaronit kiehuvat, pilkkoutuu sipuli ja paistuu jauheliha. Makaronia keittäessä ehtii tehdä keittiömestarin mukaan kaikki valmistelut alkaen nollasta. Kun makaroni on kiehunut, tuuppaa Välimäki ruoan uuniin.

– Se on siinä mielessä kiitollinen ruoka, että minun ei tarvitse tehdä noin 40 minuuttiin oikeastaan yhtään mitään.

Makua laatikkoon Välimäen mukaan tuo lähinnä ketsuppi, ja siksi se onkin monien lapsien lempiruoka.

– Se on tavallaan käsittämätöntä, että en ole rehellisesti saanut kertaakaan oikeasti hyvää makaronilaatikkoa. Ymmärrän, että makaronilaatikko täyttää vatsan ja on ihan jees, mutta gastronomisesti en tajua sitä ruokalajia, hän sanoo.

***

Kokeile uudistaa makaronilaatikkoa tällä Makujen reseptillä:

1:05

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja