Perinteinen kalakeitto saa uuden muodon, kun liemeen lisätään sulatejuustoa ja pinnalle ripotellaan tuoretta korianteria.
Sen lisäksi, että 13.2. vietetään hernekeitosta tunnettua laskiaistiistaita, helmikuun toisena tiistaina vietetään myös kansallista kalakeittopäivää. Teemapäivällä halutaan muistuttaa suomalaisia kalaruoan positiivisista terveysvaikutuksista – ja kannustetaan totta kai syömään kalakeittoa.
Tuttu ruokalaji muuntuu helposti uuteen uskoon
Kalakeittopäivänä ei tarvitse tyytyä kerta toisen jälkeen samaan ruokaan, sillä kalakeitosta löytyy erilaisia versioita saariston silakkasopasta kainuulaiseen muikkukeittoon. Kalakeitosta voi helposti muokata myös omaan makuun sopivan lisäämällä keittoon vaikkapa yrttejä tai juustoa, kuten tässä herkullisessa kylmäsavulohikeitossa.
Nappaa talteen hyödylliset vinkit: Näin teet kalakeitosta entistä parempaa – keittiömestari paljastaa perinteisen ruoan sielun
Kun keiton pinnalle ripotellaan tuoretta korianteria ja lisukkeena tarjoillaan maissilastuja, aivan uusi kalakeittoelämys on valmis.
Juustoinen kylmäsavulohikeitto (4 annosta)
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia250 g voimakasta sulatejuustoa2 valkosipulinkynttä2 dl maissia (pakasteesta tai purkista)150 g kylmäsavulohiviipaleita3 rkl maissitärkkelysjauhoja1/2 dl vettä
