Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen tyrmää valmismarinadit – tässä syy

Kari Aihisen mielestä valmiiksi marinoitu broileri maistuu aina samalta.
Kari Aihisen mielestä valmiiksi marinoitu broileri maistuu aina samalta.Shutterstock
Julkaistu 05.05.2016 18:12
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Katastrofikokistakin tuttu Kari Aihinen kehottaa jättämään valmismarinadit kauppaan ja panostamaan laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Keittiöpäällikkö Kari Aihinen on päässyt tutustumaan suomalaisten jääkaappeihin Kaappaus keittiössä -ohjelmassaan, jossa hän kannusti kotikokkeja valmistamaan laadukkaampaa kotiruokaa.

Suurimmat ongelmat liittyivät useimmiten ruoan laatuun ja pääraaka-aineisiin.

– Jos käytössä on marinoitu broilerin koipireisi tai suikale, niin se on sitä sitten. Se on aivan sama laitatko sinne currya vai kermaa tai muuta, se maistuu aina samalta.

Aihinen kannustaa tarttumaan rohkeammin laadukkaisiin raaka-aineisiin.

– Että ruoanlaitossa uskottaisiin juureksiin, sieniin ja kunnon pääraaka-aineisiin. Tehtäisiin suppeampi repertuaari ja unohdettaisiin vaikka kastikkeet kokonaan. Ja että tehtäisiin lautasannokset: salaattia, lisäkettä ja pääraaka-ainetta. Vähemmän, mutta laatua.

Marinoidut broilerisuikaleet suomalaisten perisynti

Marinoidut broilerit Aihinen jättäisi ostamatta kokonaan. Suomalaiset ovat kuitenkin niin tottuneita hunajamarinoituihin suikaleisiin, että niiden suosio ei ota laantuakseen.

– Niitä me suomalaiset ostetaan, kun se on helppoa ja nopeaa.

Helppo ja nopea on harvoin se paras ratkaisu. Aihinen vitsaileekin tekevänsä joskus keittokirjan, jonka nimi on "Huhhuh, nyt kyllä kestää".

– Ei me sille mitään voida, että niitä myydään ja ostetaan, sekaan purkki kermaa ja se on siinä, mutta on se aika luonnotonta minulle. Jos kokkaat hunajamarinoituja broilerin koipireisiä, miten se kuvastaa kokkitaitojasi?

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossaKari Aihinen vinkkaa: Näin saat pääsiäisruoat halvemmallaKaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa! Sikke Sumarilta valmistusvinkkiÄlä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa! Sikke Sumarilta lyömätön valmistusvinkkiKari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”Suomalaiskokin vinkeillä säästät ruokalaskussa: Perunankuoretkin voi hyödyntää helposti!
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa

  • 19.05.201914:07
    Kanaruoka

    Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!