Katastrofikokistakin tuttu Kari Aihinen kehottaa jättämään valmismarinadit kauppaan ja panostamaan laadukkaisiin raaka-aineisiin.
Keittiöpäällikkö Kari Aihinen on päässyt tutustumaan suomalaisten jääkaappeihin Kaappaus keittiössä -ohjelmassaan, jossa hän kannusti kotikokkeja valmistamaan laadukkaampaa kotiruokaa.
Suurimmat ongelmat liittyivät useimmiten ruoan laatuun ja pääraaka-aineisiin.
– Jos käytössä on marinoitu broilerin koipireisi tai suikale, niin se on sitä sitten. Se on aivan sama laitatko sinne currya vai kermaa tai muuta, se maistuu aina samalta.
Aihinen kannustaa tarttumaan rohkeammin laadukkaisiin raaka-aineisiin.
– Että ruoanlaitossa uskottaisiin juureksiin, sieniin ja kunnon pääraaka-aineisiin. Tehtäisiin suppeampi repertuaari ja unohdettaisiin vaikka kastikkeet kokonaan. Ja että tehtäisiin lautasannokset: salaattia, lisäkettä ja pääraaka-ainetta. Vähemmän, mutta laatua.
Marinoidut broilerisuikaleet suomalaisten perisynti
Marinoidut broilerit Aihinen jättäisi ostamatta kokonaan. Suomalaiset ovat kuitenkin niin tottuneita hunajamarinoituihin suikaleisiin, että niiden suosio ei ota laantuakseen.

