Käytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"

Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat 0:40 Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat
KATSO MYÖS VIDEO: Henri Alén pilkkoo porkkanat yllättävällä tavalla – oletko kokeillut?

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén antoi Huomenta Suomessa arkiruokavinkkejään. Samalla hän ihmetteli suomalaisten suhtautumista yhteen mahtavaan kasvikseen.

Huomenta Suomessa sunnuntaina 4.2. vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille. 

Alén ihmettelee: Miksi suomalaiset vihaavat selleriä?

Henri Alénin rakastaman tonnikalasalaatin pohjana käytetään kokin mukaan "italialaisten pyhää kolminaisuutta".

– Italialaisen keittiön peruskulmakivi, aina mistä kaikki oikeastaan lähtee, on sipuli, varsiselleri ja porkkana. Jos ne kypsennetään, sitä kutsutaan soffritoksi eli kastikepohjaksi, Alén kertoi lähetyksessä.

Kokki kertoo huomanneensa, että suomalaiset kuitenkin jostain syystä usein vihaavat selleriä. Alénin mukaan pelko selleriä kohtaan on kuitenkin turhaa, jos kasvista käytetään oikein.

– Selleri on yksi hienoimpia kasviksia, kunhan sitä ei käytä liikaa. Se on enemmän mauste, yrttimauste. Se ei ole sellainen, että leikkaan pelkkää selleriä kilon. Sitä pitää käyttää sopivasti.

Katso myös: Henri Alén paljasti suosikkiarkiruokansa ohjeen Huomenta Suomessa

Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola? 8:45
Näin Henri Alénin tonnikalasalaatti valmistuu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!