Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Käytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"

0:40Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanatKATSO MYÖS VIDEO: Henri Alén pilkkoo porkkanat yllättävällä tavalla – oletko kokeillut?
Julkaistu 10.02.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén antoi Huomenta Suomessa arkiruokavinkkejään. Samalla hän ihmetteli suomalaisten suhtautumista yhteen mahtavaan kasvikseen.

Huomenta Suomessa sunnuntaina 4.2. vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille. 

Lue myös: Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"

Alén ihmettelee: Miksi suomalaiset vihaavat selleriä?

Henri Alénin rakastaman tonnikalasalaatin pohjana käytetään kokin mukaan "italialaisten pyhää kolminaisuutta".

– Italialaisen keittiön peruskulmakivi, aina mistä kaikki oikeastaan lähtee, on sipuli, varsiselleri ja porkkana. Jos ne kypsennetään, sitä kutsutaan soffritoksi eli kastikepohjaksi, Alén kertoi lähetyksessä.

Kokki kertoo huomanneensa, että suomalaiset kuitenkin jostain syystä usein vihaavat selleriä. Alénin mukaan pelko selleriä kohtaan on kuitenkin turhaa, jos kasvista käytetään oikein.

– Selleri on yksi hienoimpia kasviksia, kunhan sitä ei käytä liikaa. Se on enemmän mauste, yrttimauste. Se ei ole sellainen, että leikkaan pelkkää selleriä kilon. Sitä pitää käyttää sopivasti.

Lue myös: Henri Alén pilkkoo porkkanat hämmentävällä tavalla

Katso myös: Henri Alén paljasti suosikkiarkiruokansa ohjeen Huomenta Suomessa

8:45Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola?Näin Henri Alénin tonnikalasalaatti valmistuu.

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonHenri Alén pilkkoo porkkanat hämmentävällä tavallaHenri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"MasterChef-kisaaja Perttu Sirviö paljastaa – näin yksinkertaisesti valmistuu makujen sinfoniaa hersyvä salaattirulla
RuokaHenri AlénKasviksetHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa