Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ehti jo kerran sulkea ravintolansa Helsingissä koronavirusepidemian vuoksi – nyt se avattiin kuitenkin uudelleen noutopalvelulle ja Välimäen perhe paiskii hommia talkootöinä, kerrotaan ravintolan tiedotteessa.
Kuvassa: "Nyt on erittäin tärkeää tukea kaikkia paikallisia, itsenäisiä ravintoloita sekä muita eri alojen kotimaisia yrittäjiä, jotka ovat kriisin keskellä kaikkein haavoittuvimpia", muistuttaa Hans Välimäki. Hänen talkootiimiinsä kuuluvat ruokalähetteinä myös poikansa Morris ja Aku, jonka mopoautolla annokset toimitetaan Helsingin keskusta-alueelle.
Huippukokki Hans Välimäki avasi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Penélope-ravintolansa palvelemaan nouto- ja kuljetuspalveluasiakkaita. Kahden viikon ajan jo suljettuna ollut ravintolatoiminta päätettiin avata uudelleen, sillä ravintoloitsija Välimäki halusi luoda lomautettuna olevalle henkilökunnalleen työtä ja mielekästä tekemistä myös ravintola-alaa kurittavassa epidemiatilanteessa.
Take away -ruoka on Välimäelle konseptina täysin uusi haaste, mutta keittiömestari halusi kantaa kortensa kekoon. Suomen hallituksen päätös esittää ravintoloiden sulkemista kannusti ravintoloitsijaa toimimaan muuttuneessa tilanteessa. Välimäki kertoo seuranneensa edellisviikolla alkaneen lomautuksen aikana kaikkia ruokaan liittyviä tempauksia, joita hänen ravintola-alan kollegansa olivat kriisin keskellä keksineet.
Torstaina 26.3. toimintansa aloittanut Penélope Take Away Pop Up tuo päivittäin vaihtuvalle ruokalistalleen koko perheen kotiruokaa sekä Penélopesta tuttuja ravintola-annoksia. Annokset voi joko noutaa paikan päältä Mikonkadulta tai tilata kantakaupungin alueella kotiin toimitettuna.

