Hans Välimäki oppi anopiltaan superhelpon kalaohjeen – taivaallista varhaisperunoiden kanssa: "Elävä legenda"

2:21 Hans Välimäki oppi anopiltaan supersimppelin kesäohjeen: Anopin silli on "elävä legenda"

Hans Välimäki jakaa ohjeen anopiltaan oppimaansa kesäherkkuun. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma vieraili keittiömestarin kesämökillä ja sai vinkit helppojen ja nopeiden kalalisukkeiden loihtimiseen.

Katso videolta Hans Välimäen sillivinkit!

Keittiömestari Hans Välimäki valmisti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa monenlaisia kesäherkkuja. Välimäki muun muassa opasti, miten tehdään helposti täydellinen hollandaisekastike parsojen kaveriksi, ja miten valmistuu kesän paras gubbröra eli sillimössö.

Välimäki nosti ohjelmassa esiin myös anopiltaan oppiman superisimppelin ohjeen, anopin sillin. Välimäen anoppi sen sijaan sai ohjeen aikoinaan käsiinsä naapuriltaan. Reseptissä silli laitetaan hetkeksi pakastimeen.

– Luulen anopin kuulleen väärin, että laita silli pakkaseen, vaikka se oli, että laita snapsi pakkaseen. Tästä on jäänyt elävä legenda, Välimäki naureskelee.

Ohjeessa matjessillifilee pilkotaan palasiksi ja tarjoillaan vatkatun creme fraichen kera. Creme fraiche levitetään ohueksi kerrokseksi sillien päälle tuoreen tillin kera ja koko komeus päätyy hetkeksi pakkaseen. 

– Ja sellainen nyrkkisääntö, että pidetään pakkasessa niin kauan kuin perunat kiehuu, Välimäki ohjeisti. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja