Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaatko sinä tehdä tämän klassikkokastikkeen? Hans Välimäki varoittaa valmistusmokasta: "Ei missään nimessä saa..."

2:52Hollandaisekastike valmistuu helposti – Hans Välimäki kertoo, mihin mokaan ei kannata sortua
Julkaistu 14.06.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Viiden jälkeen ohjelma vieraili keittiömestari Hans Välimäen perheen mökillä  ja sai kokilta parhaat vinkit kesäherkkujen valmistamiseen. Näin teet täydellisen hollandaisekastikkeen helposti!

Hollandaisekastike on klassikko, joka maistuu erityisesti kevään parsojen ja kesän varhaisperunoiden kaverina. Keittiömestari Hans Välimäki kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että moni suomalainen pelkää turhaan hollandaisen valmistamista. Tärkeintä kokin mukaan on se, että kastikkeen tekemiseen malttaa keskittyä.

– Ihmiset pelkäävät tätä vähän syyttä suotta. Tärkein elementti on se, ettei lopeta vatkaamista, Välimäki totesi. 

– Isoin moka hollandaisekastikkeen kanssa on se, että lähtee hätäilemään. Sitä (kattilaa) pitää nostella vähän pois liedeltä ja kastiketta pitää koko ajan hämmentää, kokki jatkoi ohjelmassa samalla kastiketta vesihauteessa kypsentäen.

"Ei missään nimessä saa lopettaa vatkaamista"

Välimäen mukaan kastikkeen kypsymisen tunnistaa siitä, kun sen kuplat alkavat olla tiheitä.

– Tässä vaiheessa ei missään nimessä saa lopettaa vatkaamista, vaikka tuntuisi, että se on turhaa. 

Välimäki muistuttaa myös oleellisista seikoista hollandaisekastikkeeseen käytettävän voin kanssa. 

– Heraa ei käytetä tähän, Välimäki demonstroi.

– Voi ei saa olla missään nimesssä kuumaa. Sulatessa se voi olla kuumaa, mutta sitten sen pitää jäähtyä. Huoneenlämpöinen on paras.

Miksi hera kannattaa erotella voista ennen kuin voin lisää hollandaiseen? Millä hollandaisekastike maustetaan? Katso videolta Hans Välimäen vinkit.

Nappaa ohje: Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

Lisää aiheesta:

Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"Osaatko? Klassikkokastike, jonka valmistaminen sinunkin pitäisi opetella – täydellinen pihville!Asiantuntija lyttää arkiset virheet bolognesekastikkeen teossa – näin kokkaat aitoon italialaiseen tapaanOsaatko jo tehdä itse? Aivan järjettömän hyvä kastike pihville – menee taatusti jatkoon, jos kokeiletKari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmastiTäydellinen kastike lihalle, kanalle ja kalalle – älä osta tätä valmiina kaupasta!
RuokaHans VälimäkiViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy