Hans Välimäen vinkki äitienpäivään – tämä helppo kakku kannattaa tehdä: "Hemmetin hyvää"
Keittiömestari Hans Välimäki antoi omat herkkutärppinsä äitienpäivään.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen suunnitelmista avata peräti kaksi uutta ravintolaa. Kokki vieraili nyt Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattalussa ja avasi aihetta enemmän.
Ohjelmassa Välimäki antoi myös omat vinkkinsä äitienpäiväruokiin ja -herkkuihin. Lähetyksessä valmistetun upean annoksen lisäksi kokki suositteli tarjoilemaan äideille tietysti perinteiseen tapaan kakkua:
– Klassikko äitienpäivänä on britakakku. Sitten helpompi vaihtoehto, mitä tehdään nykyään aika paljon on pavlova.
Pavlova-kakun valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Kermavaahdon sekaan voi Välimäen mukaan laittaa esimerkiksi banaaneja tai marjoja. Kaikki rakennetaan marenkipohjan päälle. Sen voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta.
– Pavlova on hemmetin hyvä ja sitä voi syödä pitkin päivää, Välimäki ylisti.
Millä Välimäki täyttäisi perinteisen täytekakun? Katso videolta Hans Välimäen vinkit äitienpäivään.
Nappaa myös resepti: Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan