Hans Välimäen vinkki äitienpäivään – tämä helppo kakku kannattaa tehdä: "Hemmetin hyvää"

Hans Välimäen herkkuvinkit äitienpäivään: ”Hemmetin hyvää” 9:32 Hans Välimäen herkkuvinkit äitienpäivään: ”Hemmetin hyvää”
KATSO VIDEO: Hans Välimäen herkkuvinkit äitienpäivään!

Keittiömestari Hans Välimäki antoi omat herkkutärppinsä äitienpäivään.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen suunnitelmista avata peräti kaksi uutta ravintolaa. Kokki vieraili nyt Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattalussa ja avasi aihetta enemmän.

Ohjelmassa Välimäki antoi myös omat vinkkinsä äitienpäiväruokiin ja -herkkuihin. Lähetyksessä valmistetun upean annoksen lisäksi kokki suositteli tarjoilemaan äideille tietysti perinteiseen tapaan kakkua:

– Klassikko äitienpäivänä on britakakku. Sitten helpompi vaihtoehto, mitä tehdään nykyään aika paljon on pavlova.

Pavlova-kakun valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Kermavaahdon sekaan voi Välimäen mukaan laittaa esimerkiksi banaaneja tai marjoja. Kaikki rakennetaan marenkipohjan päälle. Sen voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta.

– Pavlova on hemmetin hyvä ja sitä voi syödä pitkin päivää, Välimäki ylisti.

Millä Välimäki täyttäisi perinteisen täytekakun? Katso videolta Hans Välimäen vinkit äitienpäivään.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.