Hyvä kahvi syntyy usein eri kahvien seoksista.
KahviKaverissa työskentelevä Tanel Kalmo vinkkaa, miten täydellisen kahvielämyksen saa aikaan myös kotona eri kahveja sekoittamalla.
Käytetyimpien kahviseosten reseptit:
1. Mokka-Jaava
Mokka-Jaava on yksi vanhimmista seoksista. Se sisältää kolmasosan Jemenistä peräisin olevaa kahvia ja kaksi kolmasosaa Sumatralta tuotua kahvia. Molempien papujen pitäisi olla tummaa paahtoa. Lopputuloksena on tasainen, täyteläisen makuinen kahvi kaakaon aromilla.
2. Tumma-Vaalea
Sekoita saman verran tummaa ja vaaleaa kolumbialaista kahvia. Tumma ja vaalea paahto sopivat hyvin sekoitettavaksi yhteen.
3. Kolumbia-Kenia
Sekoita kolumbialaisia papuja Keniasta peräisin oleviin papuihin suhteessa 60/40. Kolumbialaisien papujen pitäisi olla tummaa paahtoa ja Keniasta peräisin olevien vaaleaa paahtoa. Tällä seoksella on tasainen, täyteläinen maku ja mieto katkera jälkimaku ripauksella happamuutta. Se sopii hyvin maitokahvien ystäville sekä heille, jotka valmistavat kahvinsa suodatinkeittimellä.
Lähde: KahviKaveri