Gordon Ramsay siirtyi räyhäämään someen – hittivideoilla kotikokit saavat kuulla kunniansa: "Yksi puraisu ja olet mennyttä"

gordon ramsay tiktok
Gordon Ramsay tylyttää kokkeja televisio-ohjelmien lisäksi sosiaalisessa mediassa. Shutterstock/Tik Tok

Nuorten suosimaan TikTok -palveluun rantautunut julkkiskokki Gordon Ramsay ei tuttuun tapaansa säästele sanojaan sättiessään kotikokkien luomuksia.

Gordon Ramsayn mutristunut naama ja tökeryyksiä laukova suu ovat tuttu näky lukuisista televisio-ohjelmista, kuten Masterchef USA:sta sekä Kauhukeittiöstä. Nyt Ramsay on siirtynyt purkamaan turhautumistaan somekäyttäjiin, joiden luomukset mies kokee ruoanlaittoa loukkaaviksi.

Kovasanaisuudestaan tunnettu Ramsay antaa TikTokissa tuttuun tapaansa kokkien kuulla kunniansa. Tulilinjalle joutuvat henkilöt selvästi toivovat tulevansa lannistetuiksi, sillä he ovat jakaneet kokkailuvideoitaan tunnisteella #ramsayreacts. 

Räyhäävän Ramsayn TikTok -videot ovat keränneet suurta suosiota palvelussa. Niitä on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja.

"Idioottivoileipä" ja hengen vievä herkku

Tilillään jakamilla videoilla Ramsay lyttää esimerkiksi terveystietoisen naisen tekemän vähähiilihydraattisen leivän ”idioottivoileipänä” ja epäilee, ettei mikrossa fish and chips -annosta valmistava nainen ole koskaan käynyt Isossa-Britanniassa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun eräs kotikokki voitelee kaksi suklaalevyä Nutellalla ja iskee niiden väliin jäätelöä, Ramsay toteaa: 

– Yksi puraisu ja olet mennyttä, viitaten oletettavasti annoksen terveysvaikutuksiin.

BuzzFeed huomauttaa, ettei Ramsay ole tyly vain tuntemattomille ruoanlaittajille. Myös hänen oma tyttärensä saa huutia valmistaessaan kotitekoisia gnoccheja isänsä mielestä väärin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

On hyvä muistaa, ettei Ramsay itsekään ole säästynyt kokkauksineen kritiikiltä. Viime vuonna mies raivostutti italialaiset tekemällä "uskomattoman hyvää carbonaraa", jota paikalliset luonnehtivat esimerkiksi "ällöttäväksi sotkuksi".

***

Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella 1:26


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!