Gordon Ramsay tyrmää laadukkaaksi mielletyn raaka-aineen – myös toinen kokki mollaa: "Jos näet sitä ravintolan ruokalistalla, juokse ulos"
![Copyright: Shutterstock. risotto öljy](https://im.mtvuutiset.fi/image/7659852/landscape16_9/1600/900/d4c5768094381025ac4d08db0648fa5e/DB/risotto-oljy.jpg)
Kärkkäistä mielipiteistään tunnettu televisiokokki Gordon Ramsay ei ymmärrä yhden öljyn käyttöä ruoanlaitossa.
53-vuotias huippukokki, televisio-ohjelmista tuttu Gordon Ramsay ei yleensä epäile ilmaista omaa mielipidettään aiheesta kuin aiheesta. Aiemmin Ramsay on muun muassa nimennyt paikan, jossa ei ikinä söisi mistään hinnasta.
Nyt viihdesivusto CheatSheet nostaa esiin laadukkaana pidetyn raaka-aineen, jota mollaavat Gordon Ramsayn lisäksi myös useat muut julkkiskokit. Kyseessä on tryffeliöljy.
Ramsay tyrmäsi tryffeliöljyn käytön Master Chef -ohjelman toisella tuotantokaudella, kun finalisti Tracy käytti öljyä risottonsa viimeistelyyn.
– Yksi naurettavimmista raaka-aineista, johon olen koskaan törmännyt. En voi uskoa, että käytit sitä juuri. Sama kuin olisit sytyttänyt essusi tuleen, Ramsay laukoi.
Samaisessa ohjelmassa myös ravintoloitsija ja kokki Joe Bastianich haukkui tryffeliöljyn käyttöä.
– Varma merkki siitä, että joku ei tiedä, mitä on tekemässä. Kai tiedät, että öljyyn käytetään aromeja, jotka eivät sisällä lainkaan valkoista tryffeliä, rvintoloitsija totesi.
– Hyvä nyrkkisääntö on, että jos näet ravintolan ruokalistalla valkoista tryffeliöljyä, juokse ulos, hän jatkoi.
Myös Martha Stewart on tuominnut julkisesti tryffeliöljyn ja todennut, ettei ikinä käyttäisi sitä ruoanlaitosta.
Lähde: CheatSheet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka