Goottipariskunta pelasti helsinkiläismummon Hesburgerin kassalla: "Anna hyvän kiertää"

Hesburgerin hampurilaisravintola Helsingissä.
Nuoripari laittoi vastikään Rautatientorin Hesburgerissa hyvän kiertämään. Lehtikuva

Ystävällinen nuoripari pelasti lastenlastensa kanssa helsinkiläisessä Hesburger-ravintolassa asioineen isoäidin päivän.

Kahden lapsenlapsensa kanssa liikkeellä olleen helsinkiläisen isoäidin, Helena Rastamon, 69, päivä sai viime viikolla iloisen käänteen Helsingin Rautatientorin Hesburgerissa. Isoäiti kertoo MTV:n Makuja.fi-sivustolle goottipariskunnan pelastaneen hänet pinteestä.

– Riisuimme lasten kanssa ulkovaatteet ja lähdin tilaamaan meille ruokia. En kuitenkaan löytänyt lompakkoani, enkä puhelimeni koteloa, jonka välissä minulla on aina varalla vähän rahaa. Taskuistanikaan ei nopealla tarkastelulla löytynyt kolikoita, Rastamo kertoo ikävästä tilanteesta.

Goottipariskunta puuttui tilanteeseen

Ennen kuin isoäiti ehti miettiä tilannetta sen pidemmälle, paikalla niin ikään ruokia jonottanut nuoripari puuttui tilanteeseen. Tummiin vaatteisiin sonnustautunut näyttävä kaksikko ilmoitti maksavansa Rastamon ja hänen lastenlastensa lounaan.

– Minä olin siinä tilanteessa aivan hämilläni, kun minulla ei ollut yhtään rahaa ja lapsenlapsillani oli kova nälkä, Rastamo kertoo.

– En ehtinyt ajatella pidemmälle, kun olin tilanteesta niin hämmästynyt ja huolestunut, mutta nuoripari lähelläni reagoi heti. He sanoivat, että he ostavat meille ruokamme ja antoivat minulle 20 euroa, hän jatkaa.

Isoäiti mietti hetken, voiko hän ottaa rahan vastaan. Nälkäiset lapset saivat hänet kuitenkin tekemään päätöksen.

"Anna hyvän kiertää"

Rastamo tarttui tarjoukseen, mutta yritti pyytää naiselta tilinumeroa, jotta rahat voisi maksaa hänelle takaisin. Naisen vastaus yllätti isoäidin täysin.

– Siihen hän vastasi, että: "Anna hyvän kiertää, en minä halua tästä rahaa takaisin", Rastamo kertoo.

Rahoilla isoäiti sai ostettua itselleen ja kahdelle lapsenlapselleen juustoateriat.  

– Löysin sen jälkeen vielä laukustani muutaman euron ja annoin ne heille. Minuun teki vaikutuksen se pyyteettömyys ja pariskunnan halu auttaa. He pelastivat isoäidin todella ikävästä tilanteesta, Rastamo toteaa.

Hyvä lähti kiertämään

Hesburgerin tapahtumat jäivät pysyvästi Rastamon mieleen, ja hän kertoi välikohtauksesta myöhemmin myös tyttärelleen. Avuliaan pariskunnan toive hyvän kierrättämisestä saikin tällä viikolla uuden muodon Rastamon tyttären toimesta.

– Tyttäreni soitti minulle sittemmin ja kertoi, että hänen edellään oli tällä viikolla ollut ruokakaupan kassajonossa nainen, joka oli kerännyt itselleen salaattiannoksen. Lisäksi hän oli ostamassa juomaa ja suklaapatukkaa. Nainen huomasi kuitenkin kassalla, että hänellä ei olekaan rahaa. Tyttäreni puuttui tilanteeseen ja maksoi naisen ostokset, Rastamo kertoo.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja