Mainos

Mönkään menee monelta – tiedätkö sinä tämän Fazerin karkin oikean nimen?

Moni tuntee Fazerin Parhain -pussin pitkulaisen makeisen nimellä Jääkarhu. Se ei kuitenkaan ole makeisen virallinen nimi.

Kysyimme alkuviikosta Makuja.fi:n Facebook-sivuilla, mikä näistä karkeista on suomalaisten suosikki:

Jääkarhu, Jäävuori vai sittenkin Islanti?

Ääniä sateli tasaisesti jokaiselle makeiselle, mutta samalla teimme myös pienen havainnon: Fazerin Parhain -pussista tuttu Jääkarhu-karkki tunnetaan useammalla nimellä. Monet nimittäin kutsuivat vastauksessaan makeista nimellä Jäävuori.

Kumpi näistä nimistä sitten on oikein? Ei itse asiassa kumpikaan sillä klassikkomakeisen oikea ja virallinen nimi onkin Islanti. 

– Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja itsekin usein puhun Jääkarhu-karkista. Islanti on tosiaan oikea nimi ja makeista on valmistettu jo vuodesta 1910. Fazerin Parhain tuli markkinoille 1935 ja Islanti otettiin silloin mukaan sekoitukseen, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo Makuja.fi:lle.

Mistä Islanti nimi on peräisin?

Nimi on siinä mielessä hassu, sillä Islannissa ei elä luonnonvaraisena jääkarhuja. Eerolan mukaan Islanti -nimi on annettu karkille makeisen jäänviileää makua kuvastamaan.

– Makeisten nimeäminen oli Karl Fazerin perheessä koko perheen yhteinen juttu ja jokaista uutta makeista myös juhlistettiin.

Vaikka Fazerin Parhain -sekoituksen sisältö on vuosien kuluessa muuttunut hieman, Islanti- ja Kiss Kiss -makeiset ovat pysyneet pussissa alusta saakka. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja