Faktat pikaruokaketjuista yllättävät: Tiesitkö tätä McDonald'sista tai Subwaysta?

1:54 Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa

Tiesitkö, että Subwayn nimi ei aina ole ollut Subway, ja että McDonald’sissa myytiin aikoinaan pizzaa? Lovefood-sivusto listasi vähemmän tunnettuja faktoja pikaruokaketjuista.

Videolla vinkit täydellisen pizzan tekemiseen kotikeittiössä.

Subwayn nimi oli alun perin Pete’s Super Submarines

Leivistään tunnettu pikaruokaketju  Subway muutti nimensä nykyiseen muotoonsa 1968. Sitä ennen ketju tunnettiin nimellä Pete’s Super Submarines. Ravintolan nimi oli peräisin yhdeltä ketjun perustajista, Peter Buckilta

Subwayn leipien pituudesta kiisteltiin oikeudessa

Ravintolaketju Subwayn australialainen asiakas sai aikaan melkoisen mylläkän vuonna 2013 ladattuaan ketjun Facebook-sivuille kuvan ravintolan patongista. Subway oli mainostanut patonkejaan 12 tuuman (noin 30 cm) pituisiksi, mutta miehen lataama kuva paljasti patonkien olevan todellisuudessa vain 11 tuuman pituisia.Kohu paisui niin suureksi, että Subwayta vastaan nostettiin joukkokanne. Joukkokannetta seurannut sovinto johti vuonna 2015 lopulta siihen, että Subway-ravintolat ryhtyivät tarkistusmittaamaan patonkejaan.

Japanin suosituin ruoka joulupäivänä on KFC:n kana

Japanilaisten joulupäiväperinteisiin on kuulunut jo vuosikymmenien ajan pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin kana. Perinne juontaa juurensa onnistuneeseen mainoskampanjaan, joka toteutettiin Japanissa jo puoli vuosisataa sitten. 1970-luvulla pikaruokaketjun paahdetusta kanasta lanseerattiin japanilaiseen jouluun vastine yhdysvaltalaiselle joulukalkkunalle.

Pizza Hut toimitti pizzan avaruuteen

Vuonna 2001 Pizza Hut lähetti pizzan venäläiselle astronautille Yuri Usachoville, joka työskenteli tuolloin kansainvälisellä avaruusasemalla. Pizza kulkeutui Yurille venäläisen raketin kyydissä. Tempaus maksoi Pizza Hutille väitetysti noin miljoona dollaria. 

Ben & Jerry’s -ketjun Ben pystyy tuskin maistamaan jäätelöä

Jäätelöyritys Ben & Jerry’sin Ben Cohen kärsii anosmiasta eli hajuaistin puutteesta. Näin ollen Benillä on myös heikko makuaisti, eikä hän pysty nauttimaan sataprosenttisesti oman yrityksenstä tuotteista. Siksi jäätelöiden rakenne on erityisen tärkeä miehelle. 

Burger King -ketjun nimi on Hungry Jack’s Australiassa

Hampurilaisketju Burger King tunnetaan Australiassa nimellä Hungry Jack’s. Tuotteet ovat samat molemmilla brändeillä.

McDonald’s on maailman suurin lelujakelija

Happy Meal -aterioidensa ansiosta hampurilaisketju McDonald’s on virallisesti maailman suurin lelujakelija. McDonad’silla käy normaalisti päivittäin noin 68 miljoonaa asiakasta ja noin 15 prosenttia näistä ihmisistä tilaa Happy Meal -aterian.

McDonald’s myi aikoinaan myös pizzaa

Yhdysvaltain McDonald’sissa myytiin 1980-1990 -luvuilla hampurilaisten lisäksi pizzaa. Pizzaa oli saatavilla valituissa myymälöissä ja täytteeksi saattoi valita muun muassa pepperonia. Pizzat poistettiin listalta, koska niiden valmistaminen oli liian hidasta hampurilaisiin verrattuna.

Lähde: Lovefood

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja