Suomessa on kaksi pastatehdasta, mutta kummassakaan ei valmisteta pitkää spagettia.
Makaronipula on puhuttanut suomalaisten keskuudessa koko kesän ja syksyn. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin syyt ilmiön taustalla. Sen lisäksi, että makaronilinjasto meni kesällä rikki Myllyn Parhaan tehtaalla ja aiheutti jättimäisen takaisinvedon, myös Raisiossa painiskeltiin eräänlaisten makaroniongelmien kanssa.
Raision tehtaalla valmistetaan suomalaista Torino-makaronia, ja kyseisen makaronilinjaston uusiminen sattui osumaan samaan ajankohtaan kuin kilpailijan koneen hajoaminen.
– Harmillisesti kysynnän kasvu osui juuri samaan ajankohtaan pastalinjauudistuksen kanssa. Pastaa oli valmistettu varastoon määrä, jonka arvioitiin riittävän linjaston uusimisen ajan, mutta äkillisesti kasvanutta kysyntää ei voinut kukaan ennakoida. Kauppojen pastahyllyissä on siksi ollut puutteita myös Raision tuotteiden osalta, kertoi tuoteryhmäpäällikkö Pauliina Öhman tiedotteessa
