Etsitkö helppoa lohiruokaa? Kapella on tähän vastaus, ja maku on superhyvä: "Täydellistä"
Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi tällä kertaa harjavaltalaisten Junon ja Jeren keittiön, jossa kokattiin muun muassa superhelppo arkiruoka lohesta.
Videolla Kapen yleispätevät vinkit aiemmassa jaksossa valmistetun lohi-perunalaatikon valmistamiseen.
Kaappaus keittiössä -ohjelman tuoreen kauden yhdeksännessä jaksossa tavatiin Juno ja Jere, jotka elivät käytännössä pelkällä pikaruoalla, eineksillä ja sipseillä.
– Ruokailut ovat lähteneet menemään alamäkeen. Syödään mikroruokaa, uunipizzaa. Haetaan kebabia, pizzaa, Mäkkäriä. Tosi harvoin tehdään oikeasti kotiruokaa, Juno kertoi jaksossa.
– En muista, koska viimeksi, Jere komppasi.
Paikalle tarvittiin siis kipeästi keittiömestari Aihista, joka opasti pariskuntaa kokkaamaan maistuvaa arkiruokaa yksinkertaisista aineksista.
Entistäkin parempi lohikiusaus
Kape Aihinen on jo aiemmin vinkannut ohjelmassa maukkaan lohilaatikon ohjeen, mutta tällä kertaa keittössä syntyi entistäkin parempi versio klassikosta. Kapen lohikiusauksessa kermainen kastike maustettiin currylla.
– Lohikiusauksen idea on, että teillä on valmista ruokaa jääkaapissa, kun tulee nälkä, Kape neuvoi.
Ruoan valmistamisen helppous yllätti Junon ja Jeren täysin. Currylla maustettu lohikiusaus valmistui vaivattomasti ja makukin oli napakymppi.
–Täydellistä, aika hyvää! Kape ylisti.
Nappaa helppo ohje: Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus
Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta
Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan