Kari Aihisen lohi-perunalaatikko on täydellinen arkiruoka: "Vain paranee vanhetessaan!"

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS6_Kittila_Lohi-perunalaatikko
MTV Oy / Ida Kentala

Keittiömestari Kari Aihinen opasti tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten valmistetaan kermaista lohi-perunalaatikkoa.

Katso videolta Kapen vinkit lohi-perunalaatikon valmistamiseen.

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden kuudennessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi Levillä opiskelija-asunnossa asuvien kämppisten, Jussin ja Joonan keittiön.

– Keittiössä ongelmana on se, ettei oikein viitsi tai jaksa tehdä. Yrittää keksiä jonkin helpomman tavan, kuten hakea jotain valmista ruokaa, ammattikoulussa ravintola-alaa opiskeleva Joona kertoo jakson alussa.

– Mä syön sen takia, että pitää syödä. Se on mulle vähän sellainen pakollinen asia, kämppis Jussi taas toteaa.

Kerralla isompi satsi

Kape pyrkii opettamaan nuorille helppoja ja yksinkertaisia arkiruokia, joita voi tehdä kerralla isommankin satsin. Ennen kaikkea, Kape yrittää alleviivata pojille ruokailujen suunnittelua ja sitä, että kaapissa olisi aina ruokaa.

– Lohilaatikko sen tähden, että kerran viikossa vähintään, olisi hyvä syödä kalaa. Lohilaatikko perustuu siihen, että se vain paranee vanhetessaan, sitä voi vaikka paistaa, Aihinen neuvoo.

Raaka-aineitakin on vain viisi, eli laatikon valmistaminen onnistuu taatusti kaikilta.

– Stage on teidän äijät, Aihinen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!