Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus
Julkaistu
Tämä Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistettu lohikiusaus maistuu koko perheelle! Lohi saa ylleen kermaisen, currylla maustetun kastikkeen.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 30min
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 10 jauhoista perunaa
- 500 g ruodotonta lohta
- purjo
- noin. 6 dl kermaa
- currya
- voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Currylla maustettu lohikiusaus valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi purjo.
- Poista nahka lohifileestä ja kuutioi.
- Kuullota purjoja voissa pannulla. Mausta currylla, suolalla, pippurilla ja tuoreella tillisilpulla. Kaada sekaan kerma. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.
- Voitele uunivuoka ja lado perunat ja lohet kerroksittain vuokaan. Päällimmäiseksi perunaa.
- Kaada valmis maustekerma tasaisesti vuokaan, niin että perunat peittyvät.
- Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi, ja kun pinta on saanut hieman väriä laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan