Etkö halua hampurilaiseesi suolakurkkua? Ota tämä asia huomioon
Jos pikaruokaravintolassa tekee erikoistilauksen – eli ostaa esimerkiksi hampurilaisen ilman suolakurkkua – on hyvä tietää, että tilauksen valmistuminen voi viedä aikaa hetken kauemmin kuin tavallisen hampurilaisen kohdalla.
Pikaruokaravintoloiden työntekijöille on Suomessa tullut tutuksi se, että asiakas haluaa tilata hampurilaisensa ilman suolakurkkua. Hesburgerin varatoimitusjohtava Jari Vuoti muistelee, että vuosikymmeniä sitten harva teki erikoistilauksia tullessaan hampurilaiselle.
– Se on joka päivä yleisempää. Itse olen yli 20 vuotta sitten aloittanut Hesburgerin kassan takana asiakaspalvelussa ja silloin suurin osa asiakkaista osti sitä, mitä oli tarjolla ja valmiina, Vuoti muistelee.
TIESITKÖ? Hesburgereissa useimmiten erikoistilauksen tekevät suomalaiset haluavat hampurilaisensa ilman suolakurkkua tai sipulia. Myös hampurilainen ilman ketsuppia tai tomaattia on yleinen erikoistilaus.
Erikoistilaus valmistetaan alusta asti erikseen
Jos hampurilaisensa tilaa ilman suolakurkkua – tai vaikka ranskalaisensa ilman suolaa – on syytä varautua hetken odotteluun. Syy siihen, miksi erikoistilausten tekemisessä kestää tavallisten tuotteiden valmistamista kauemmin, on se, että jokainen erikoistilaus valmistetaan alusta saakka vasta tilauksen tekemisen jälkeen.
– Aina kun tehdään yksittäinen tuote, niin normaali prosessi keskeytyy, sillä tuote ei ole valmiina asiakasta odottamassa. Vasta siinä vaiheessa, kun keittiö saa tiedon, ruvetaan tuotetta tekemään, Vuoti kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa