Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Akseli Herlevi kehitteli kannanottona rasvaisen mättöburgerin: "Maku ja herkullisuus ovat tärkeimpiä asioita ruoassa"

Naughty Brgr -ravintolan uutuushampurilainen sisältää muun muassa kolme pihviä.
Naughty Brgr -ravintolan uutuushampurilainen sisältää muun muassa kolme pihviä. Akseli Herlevi
Julkaistu 01.07.2016 12:52

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Kokki Akseli Herveli toivoo, että suomalaiset osaisivat nauttia ruoasta. 

Hampurilaisravintolaa Helsingissä pyörittävä Akseli Herlevi toi myyntiin uutuusburgerin, josta ei makua puutu. Partanen-nimellä kulkeva burgeri sai innoituksen aiemmin tällä viikolla Helsingin Sanomien julkaisemasta Hanna Partasen haastattelusta, jossa ravitsemusterapeutti totesi, ettei ruoan tarvitse aina olla hyvänmakuista, vaan tavallinen arkiruokakin riittää. 

– Joskus less is more, mutta joskus enemmän on parempi, joten kehittelimme burgerin, jossa on kolme pihviä, tuplajuustot ja kolmet pekonit. Tänä viikonloppuna on Tuska-festivaalikin ja kaupungilla liikkuu kaikenlaista mörrimöykkyä, joten hampurilaiselle voi olla kysyntää, Herlevi kertoo. 

Hampurilainen on kannanotto hyvänmakuisen ruoan puolesta. 

– Maku ja herkullisuus ovat tärkeimpiä asioita ruoassa. Jos puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisestä, on maun oltava se tärkein asia. Kokkien elämäntyöhän on tehdä ruoasta koko ajan parempaa.

Ravintolaruoassa luonnollisesti mennään maku edellä, mutta miettiikö Herlevi omassa työssään terveellisyys-aspektia?

– Totta kai. Mutta Naughty Brgrin konsepti on sellainen, etteivät asiakkaat käy meillä joka päivä. Kohtuullisuus on hyvä sana. Ja vaikka hampurilaiset mielletään usein överiksi ruoaksi, on paljon vaihtoehtoja, joilla hampurilaisenkin saa terveellisemmäksi. Meillä esimerkiksi sämpylän voi vaihtaa salaatinlehtiin ja ranskalaisten tilalle on saatavilla terveellisiä lisukevaihtoehtoja. Kyllä terveellistä ruokaa kysellään, ja olemme vastanneet asiakkaiden tarpeisiin. 

Lisää aiheesta:

Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"Oletko maistanut? Burgeriguru Antti nimeää tämän hetken hittihampurilaisen Suomessa: "Myydään todella monessa paikassa"Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenTampereen McDonald'sissa myynnissä ketjun ensimmäiset vegaanihampurilaiset Suomalaisten työpaikkaruokaloiden ehdoton lounassuosikki: "Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon"
HampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään