Ethän tee näin? Moka, johon moni suomalainen sortuu viinitonkan kanssa
Osaatko kierrättää viinin hanapakkauksen oikein? Baarimestari Mikael Karttunen näyttää, miten viinitonkka tulisi kierrättää.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin Altia Akatemian baarimestari Mikael ”MikGyver” Karttusenovelista viinitonkkakikoista. Mikael demonstroi videolla, miten viinin hanapakkaus kannattaa oikeasti avata, ja miten viinin saa pysymään näppärästi kylmänä.
Samalla Mikael myös neuvoi, miten viinitonkka tulisi oikeasti kierrättää. Monelle lienee itsestäänselvää, että hanapakkauksen pahviosa kierrätetään kartonkeihin. Mutta mitä hanapakkauksen muoviosille pitäisi tehdä? Tässä kohtaa moni sortuu Mikaelin mukaan yleiseen virheeseen. Viinipakkauksen muoviosien kanssa tulee nimittäin olla erityisen tarkkana.
Ensimmäiseksi hanapakkauksesta kannattaa tarkistaa, onko sen kahva väritöntä vai mustaa muovia. Tämä vaikuttaa pakkauksen kierrätettävyyteen. Myös kartonkipakkauksen sisällä olevat viinipussi ja viinihana vaativat erityiskäsittelyn.
Katso videolta viinitonkan oikeaoppinen kierrättäminen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan