Ethän tee näin? Moka, johon moni suomalainen sortuu viinitonkan kanssa
Osaatko kierrättää viinin hanapakkauksen oikein? Baarimestari Mikael Karttunen näyttää, miten viinitonkka tulisi kierrättää.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin Altia Akatemian baarimestari Mikael ”MikGyver” Karttusenovelista viinitonkkakikoista. Mikael demonstroi videolla, miten viinin hanapakkaus kannattaa oikeasti avata, ja miten viinin saa pysymään näppärästi kylmänä.
Samalla Mikael myös neuvoi, miten viinitonkka tulisi oikeasti kierrättää. Monelle lienee itsestäänselvää, että hanapakkauksen pahviosa kierrätetään kartonkeihin. Mutta mitä hanapakkauksen muoviosille pitäisi tehdä? Tässä kohtaa moni sortuu Mikaelin mukaan yleiseen virheeseen. Viinipakkauksen muoviosien kanssa tulee nimittäin olla erityisen tarkkana.
Ensimmäiseksi hanapakkauksesta kannattaa tarkistaa, onko sen kahva väritöntä vai mustaa muovia. Tämä vaikuttaa pakkauksen kierrätettävyyteen. Myös kartonkipakkauksen sisällä olevat viinipussi ja viinihana vaativat erityiskäsittelyn.
Katso videolta viinitonkan oikeaoppinen kierrättäminen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka