Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viini-Ilkan kolme kikkaa: Näin viilennät viinipullon nopeammin!

viinit coolerissa
Aina viinejä ei muista laittaa kylmään ennen tarjoilua.Shutterstock
Julkaistu 20.06.2025 17:34
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Unohtuiko viinit huoneenlämpöön ennen tarjoilua? Nappaa talteen asiantuntijan viilentämisvinkit!

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vieraili MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja vinkkasi täsmäviinit juhannuspöytään.

Sirén neuvoi samalla kolme tapaa viilentää viini tehokkasti. 

Viilennä viinit nopeammin Sirénin vinkeillä!

  1. Tarvitset ison astian, vettä, jäitä ja suolaa. Sekoita vesi, jää ja suola sekaisin, ja laita viinit astiaan viilentymään. Suolaa voi laittaa reilusti!
  2. Kääri viinipullo talouspaperiin, kastele se, ja laita pakastimeen. Kostea talouspaperi viilentää viinin nopeammin.
  3. Sirén ei tuomitse jääpalojen laittamista viinin sekaan, mutta jos haluaa välttää viinin vetistymisen, voi pakkaseen sujauttaa viinirypäleitä, ja käyttää niitä jääpalojen korvikkeena. 

Lue myös: Alko löysi Suomesta kiinnostavia "kuppikuntia"

Katso video: Ilkka Sirénin viinivinkit juhannuspöytään

9:44imgViiniasiantuntija Ilkka Sirén jakoi viinivinkit Huomenta Suomessa.

Tuoreimmat aiheesta

Juomaniksit