Miten säästää ruokakustannuksissa? Suomalaisyritys Myllyn Paras vinkkaa keinoja ruoanlaittoon pienellä budjetilla.
Videolla: Yksi oiva budjettiruoka on munakas! Nappaa videolta vinkit ylistetyn perunamunakkaan tekemiseen. Munakkaan valmistamiseen käytetään yhtä edullista pakastetuotetta.
Ruokakustannuksien kutistaminen on yksi helppo tapa säästää omissa kuukausimenoissa. Moni suosiikin tällä hetkellä mahdollisimman kustannustehokasta kokkausta. Samalla kuitenkin halutaan, että ruoka on myös terveellistä ja herkullista.
Miten ruoanlaitto sitten onnistuisi edullisesti ja terveellisesti omassa keittiössä? Tässä viisi vinkkiä budjettikokkaukseen.
1. Huomio raaka-aineisiin
Huomio kannattaa siirtää ensimmäisenä ruoanvalmistuksessa käytettyihin raaka-aineisiin. Yksittäinen kaukaa tuotu maustetahna voi esimerkiksi maksaa yhtä paljon kuin reseptin muut raaka-aineet yhteensä. Mieti siis, kannattaako yksittäistä raaka-ainetta todella ostaa, jos sitä tarvitaan ruokaan vain vähän, eikä sille ole myöhempää käyttöä. Voisiko raaka-aineen korvata jollain edullisemmalla?
Esimerkiksi arkiruokien suosikkiraaka-aine pasta on hyvä ja edullinen aines, ja siitä voi muokata halutessaan terveellisemmän valitsemalla täysjyväisen tai muun kuin valkoisesta vehnästä valmistetun pastan. Kotimaiset suurimot tuovat myös vaihtelua perinteisten pastan ja riisin rinnalle.
Jos pasta ei innosta, aina hyvä vaihtoehto on myös kotimainen peruna. Perunantuottajat kertoivat aiemmin keväällä, miksi perunaa olisi nyt erityisen tärkeä napata ostoskoriin.