Hellapoliisin välimerellinen munakas

Hellapoliisin väilimerellinen munakas
Hellapoliisi

Arkisesta munakkaasta saat eri täytteitä vaihtamalla mitä erilaisempia tarjottavia. Välimerellinen munakas sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin.

1 annos

  • 3 munaa
  • 2 rkl vettä tai kermaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 siitakesientä
  • muutama miniluumutomaatti
  • pala punaista paprikaa
  • 5 sokeriherneenpalkoa
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 50 g fetajuustoa
  • muutama oliivi viipaleina
  • rucolaa

Valmistusohje

Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon vesi tai kerma. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.

Viipaloi sienet, puolita miniluumutomaatit, paloittele paprika ja sokeriherneenpalot. 
Kuumenna öljy pannussa ja laita kasvikset pannulle. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.

Kaada munakasmassa joukkoon ja työnnä seosta reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä.
Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä rauhassa, kunnes massa on keskeltä hyytynyt.

Ripottele loppuvaiheessa pinnalle fetajuustopaloja ja viipaloituja oliiveja. Valuta hyytynyt munakas lautaselle ja koristele rucolalla.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.