Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä osta kaupan valmisversiota! Pastakastike, joka sinunkin pitäisi osata valmistaa itse – osaatko?

Oletko koskaan valmistanut pestoa itse?
Oletko koskaan valmistanut pestoa itse?Shutterstock
Julkaistu 28.08.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Unohda kaupan valmisversio ja valmista klassinen pestokastike itse!

Kotikeittiössä tuoreista raaka-aineista valmistettu pesto voittaa kaupan valmiskastikkeen mennen tullen. Peston valmistaminen ei ole hankalaa: kun käytät laadukkaita raaka-aineita ja kotoasi löytyy mortteli, et voi epäonnistua!

Pestokastike on kotoisin Italian Genovasta, Ligurian hallintoalueelta. Monen italialaisen mielestä aitoon pestoon tuleekin käyttää ehdottomasti genovalaista ekstraneitsytoliiviöljyä, valkosipulia sekä paikallista basilikalajiketta.

Älä käytä peston valmistamiseen tehosekoitinta, sillä sen terien kuumeneminen pilaa herkän basilikan sisältämät öljyt ja tummentaa lehdet.

Aitoon pestoon tarvitset basilikaa, italialaisia pinjansiemeniä, grana padano -juustoa, pecorino-juustoa, valkosipulia, ekstraneitsytoliiviöljyä sekä suolaa.

Aito genovalainen pestokastike

3 oksaa basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl grana padano -juustoa raastettuna
2 rkl pecorino-juustoa raastettuna
2 valkosipulinkynttä
suolaa
ekstraneitsytoliiviöljyä

Kuori valkosipulinkynnet ja laita mortteliin suolan kanssa. Murskaa survimella pyörivin liikkein. Kun valkosipuli muuttuu kermaiseksi, lisää joukkoon basilikanlehdet ja hieman suolaa, jotta murskaaminen on helpompaa ja basilikan lehtien vihreys säilyy. Lisää sitten joukkoon pinjansiemenet ja murskaa. Lisää sitten raastetut juustot yksi kerrallaan ja sekoita. Lisää lopuksi oliiviöljy, sekoita ja murskaa kunnes saat tasaista pestokastiketta.

Lähde:

Fine Dining Lovers

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Paras pesto ikinä" – tällä reseptillä pyöräytät kastikkeen vain vartissaTavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Älä osta kaupasta valmiina! Tämä suosikkikastike sinun pitäisi ehdottomasti osata valmistaa itseNäin teet pestoa aitoon italialaiseen tapaan – valmistustavalla valtava merkitys makuun!Nerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä! Kuluttaja: Vertailu paljasti totuuden kaupan pestokastikkeista – ei sitä, mitä pitäisi
PastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"