Kyllästyttävätkö lihapullat? Tämä resepti tuo tuttuun arkiruokaan aivan uuden ulottuvuuden – ”jylhä näky lautasella”
Lihapullat ovat arkiruokaa parhaimmillaan, mutta joskus hyväksikin havaittuihin ruokiin kaipaa hieman vaihtelua. Vaihtelua tuovat vaikkapa nämä Sivumaku-bloggarin kiinalaishenkiset leijonanpääpullat.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan leijonanpääpullien nimi juontaa juurensa niiden mahtipontisesta koosta; lihapullat muotoillaan nimittäin golfpalloa isommiksi herkuiksi. Koon lisäksi nämä versiot eroavat tavallisista lihapullista myös makumaailmansa ja valmistustapansa puolesta.
– Lähtökohtaisesti leijonanpääpullien tärkeimmät tekijät ovat porsaanjauheliha, kiinankaali ja haudutus. Pullat maustetaan kiinalaisittain, tässä reseptissä paistetaan kauttaaltaan kullanruskeiksi ja lopuksi haudutellaan kypsäksi liemessä, Kinnunen kertoo blogissaan.
Reseptin leijonanpääpulliin löydät Sivumaku-blogista. Jos tämä resepti ei tunnu omalta, inspiraatiota voit hakea Kinnusen yli 20 muusta lihpullareseptistä.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa