Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyllästyttävätkö lihapullat? Tämä resepti tuo tuttuun arkiruokaan aivan uuden ulottuvuuden – ”jylhä näky lautasella”

Leijonanpääpullat ovat tavallisia lihapullia kookkaampia.
Leijonanpääpullat ovat tavallisia lihapullia kookkaampia. Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 15.06.2018 17:02

MTV LIFESTYLE

Lihapullat ovat arkiruokaa parhaimmillaan, mutta joskus hyväksikin havaittuihin ruokiin kaipaa hieman vaihtelua. Vaihtelua tuovat vaikkapa nämä Sivumaku-bloggarin kiinalaishenkiset leijonanpääpullat.

Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan leijonanpääpullien nimi juontaa juurensa niiden mahtipontisesta koosta; lihapullat muotoillaan nimittäin golfpalloa isommiksi herkuiksi. Koon lisäksi nämä versiot eroavat tavallisista lihapullista myös makumaailmansa ja valmistustapansa puolesta.

– Lähtökohtaisesti leijonanpääpullien tärkeimmät tekijät ovat porsaanjauheliha, kiinankaali ja haudutus. Pullat maustetaan kiinalaisittain, tässä reseptissä paistetaan kauttaaltaan kullanruskeiksi ja lopuksi haudutellaan kypsäksi liemessä, Kinnunen kertoo blogissaan.

Reseptin leijonanpääpulliin löydät Sivumaku-blogista. Jos tämä resepti ei tunnu omalta, inspiraatiota voit hakea Kinnusen yli 20 muusta lihpullareseptistä. 

***

3:33Lihapullat ja helppo kastike


Lisää aiheesta:

Milloin söit viimeksi? Legendaarinen jauheliharuoka on tuttu kouluruokalasta ja eineshyllystä – helppo valmistaa!Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksenInternetin suosituin kanaresepti taipuu myös lihapulliksi – "samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa"Kokeile tuttua arkiruokaa uudella tapaa: "Vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään" Päivitä perinteinen lihapullareseptisi – lisää erikoinen ainesosa, joka parantaa makua!"Onhan se näinkin pirun hyvää" – helppo lihapullaresepti, joka kannattaa testata!
LihapullatSivumakuRuoanlaittoLiharuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:45
    Arkiruoka

    Mietitkö, mitä tänään ruoaksi? Testaa Harrin helppo lihapullapasta

  • 11.10.201817:25
    Pasta

    Italialaisia lihapullia ja spagettia – tällä reseptillä Lady Gaga varmisti itselleen elokuvaroolin

  • 25.08.201814:02
    Liha

    Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"

  • 29.06.201817:01
    Sivumaku

    Internetin suosituin kanaresepti taipuu myös lihapulliksi – "samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa"

  • 02.05.201813:40
    Liha

    Hämmentävä totuus maailmankuulujen lihapullien alkuperästä julki – eivät sittenkään ruotsalainen keksintö!