Espoolaiskaupalla heti järjetön suosio – nämä tuotteet vietiin käsistä: "Hyllyt muistuttivat pula-ajasta"

K-Supermarket Lasihytti karkkiosasto
K-Supermarket Lasihytin makeisosasto. K-Supermarket Lasihytti

Espoolaisen supermarketin ensimmäinen aukioloviikko ylitti kaikki odotukset. 

Kerroimme kesäkuun alussa Espoon Kauklahteen avautuvasta uudenlaisesta supermarketista, joka on tarjonnaltaan ensimmäinen laatuaan Suomessa. K-Supermarket Lasihytti on monella tapaa poikkeuksellinen kauppa, sillä sieltä löytyy muun muassa maailman pienin kahvipaahtimo, sushiravintola, viinibaari sekä ranskalaistyylinen juustohuone.

Supermarketin tiloissa toimii myös uuden ajan kukkakauppa, legendaarisen espoolaisen Halmeen leipomon toimipiste sekä heinäkuussa avautuva Maxin kala -kalakauppa. 

Supermarketin ensimmäinen aukioloviikko ylitti kaikki odotukset. Myynti on ollut moninkertaista budjetoituun nähden ja hetkittäin hyllyt ovat olleet tyhjiä. Ruokakaupassa on käynyt viikon aikana yli 20 000 ihmistä.

– Kauppa on ylittänyt odotukset täydellisesti. Kauklahtelaiset ovat ottaneet jo nyt kaupan omakseen ja ostosmäärät ovat ollut odotettua paljon suurempia. Viikonloppuna hyllyt muistuttivat pula-ajasta ja tuotteita jouduttiin hakemaan lisää esimerkiksi Kauklahden K-Marketista, Lasihytin kauppias Erkki “Eki” Zaiedmannaureskelee.

Kovaa menekkiä salaattibaarissa ja irtokarkkihyllyllä


Myynti on ollut erityisen vilkasta hedelmä -ja vihannesosastolla, josta eniten on ostettu pensasmustikoita, mansikoita ja varhaisperunoita. Salaattibaari, josta asiakkaat saavat koota mieleisensä salaatin, on ollut niin suuri hitti että täydennystä on jouduttu hakemaan muualta. Myös irtokarkit ovat menneet kaupaksi. 

Kaikkien tuotteiden kohdalla tilausjärjestelmät eivät ole pysyneet perässä ja hetkittäin on jouduttu myymään eioota. Välillä hyllyt ovat olleet tyhjiä leikkeleiden ja lihojen, vesien ja virvoitusjuomien sekä viikonloppuna sokerin kohdalla. 

Myös kaupan yhteyteen avattu viinibaari Pirkka-viineineen on ollut menestys. Baarin pöydän ääressä on riittänyt ihmisiä-Suosituin juoma on ollut ylivoimaisesti valkoviini Pirkka Chablis, jota on myyty toistasataa lasia.

 – Aluksi henkilökunta suhtautui ideaani viinibaarista epäileväisesti, sillä heidän oli vaikea uskoa, että kukaan haluaisi nauttia viiniä pöydän ääressä keskellä kauppaa. Nyt ensimmäisen viikon jälkeen kaikki ovat vakuuttuneita sen toimivuudesta ja viini- ja ruokabaarin valikoimaa on tarkoitus laajentaa entisestään. Olemme ylpeitä siitä, että olemme ottaneet askeleen lähemmäs eurooppalaista kulttuuria, Eki sanoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja