Espoolainen Laura tekee piparinkoristelusta mieletöntä taidetta – toimii myös terapiana: "Tarvitsen jotain, joka vie huomion pois kivusta"
Tuntuuko piparin koristelu mielestäsi hankalalta? Ei hätää, sillä espoolainen Laura Nores on piparinkoristelun mestari ja jakaa nyt MTV:n kanssa parhaat koristeluvinkkinsä.
Pipareita tehdään tänäkin jouluna monessa taloudessa, mutta espoolainen Laura Nores vie tavallisen piparinteon jo taiteen tasolle. Viimeisen kolmen vuoden ajan Nores on koristellut lähes päivittäin joko pipareita tai keksejä, eikä loppua näy. Makuja.fi-sivustolla kerrottiin Lauran keksiharrastuksesta syyskuussa. Nyt Laura kertoi harrastuksestaan MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
– Olen katsellut järkyttävän määrän erilaisia opetusvideoita, kaiken olen itse opetellut, hän toteaa.
- Koristeltavan piparin pinta pitää olla mahdollisimman sileä ja litteä
- Tee sokerikuorrute eli pikeeri itse, ja valmista siitä eri vahvuisia versioita tomusokerin ja nesteen määrää vaihtelemalla
- Koristele ensin reunat paksummalla pikeerillä ja anna kuivua ennen kuin täytät keskiosan
- Pikeerin levittämiseen voit käyttää esimerkiksi cocktailtikkua
- Jos haluat viimeistellä kuorrutusta elintarvikevärillä, kasta sivellin kirkkaaseen alkoholiin, jolloin väri kiinnittyy keksiin paremmin eikä leviä. Alkoholi haihtuu pois kuivuessa.
- Muista, että pieleen menneet piparit voi aina syödä pois!
Koristelutaide ei tullut Noreksen elämään vahingossa. Hänelle se toimii terapiana, sillä kroonisen migreenin vuoksi kolmen lapsen äiti on joutunut jäämään pois työelämästä. Päänsärkykohtausten jäljiltä hänen oikea kätensä on jäänyt heikommaksi ja puutuu herkästi, mutta koristelun parissa päivittäistä kipua voi hetken hallita.
– Tarvitsen jotain, joka vie huomion pois kivusta ja pahoinvoinnista. Ihmiset kysyvät, että miten pystyn tekemään näitä migreenissä, mutta minulla ei ole muuta vaihtoehtoa – se ajatus pitää saada muualle, eli niin sanotusti huijaan aivoja tekemään jotain muuta kuin keskittymään pelkkään kipuun.
Laura Noreksen taitotasolle pääseminen vaatii tuhansia harjoitustunteja. Hän jakaa kuitenkin vuosien varrella oppimansa niksit, joilla jokainen voi yrittää tehdä tänä jouluna omistakin pipareistaan taideteoksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan