Rakastatko juustoja ja muuta pikkupurtavaa? Nyt läväytetään joulupöytään hitti-idea

shutterstock_1587302365
Shutterstock

Tämän vuoden jouluvillityksenä nähdään perinteisen leikkelelautasen sijaan muun muassa leikkeletaloja sekä leikkelekuusia.

Marraskuussa uutisoitiin Instagramissa villitsevästä ilmiöstä: ihmiset rakentava nyt erilaisista leikkeleistä, juustoista ja muista pikkusuolaisista huikeita leikkeletaloja.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Perinteisestä leikkelelautasesta inspiraationsa saanut jouluinen leikkelemaja voidaan rakentaa esimerkiksi leipätikkuja tai juustokeksejä hyödyntäen. Leikkeletalon pihaan saa tehtyä mozzarellapalloista söpön lumiukon ja rosmariinista joulukuusen. 

Nyt leikkeletalojen rinnalle ovat nousemassa myös joulukuusen muotoon asetellut leikkelelautaset. Brittilehti Metron mukaan upean leikkelekuusen on rakentanut muun muassa hausofteasdale-lifestyletilin Kayla Teasdale.

Jos video ei näy, katso se täältä

Leikkeletalon tapaan myös leikkelekuuseen voi valita haluamiaan naposteltavia. Rosmariinilla ja muilla yrteillä kuuseen saa helposti joulukuusimaista fiilistä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kuusen muotoon voi toki taitella myös makean herkkulautasen.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.