Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espoolainen kalakauppias paljasti ylivoimaisesti parhaan tavan syödä ja kypsentää kalaa: "Pelkästä fileestä ei saa irti millään"

1:24Osaatko paistaa kalan oikein? Keittiöpäällikkö näyttää oikean tavan
Julkaistu 19.06.2020 14:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten kala kannattaisi valmistaa, jos siitä haluaa erityisen mehukasta? Espoossa suosittua kalakauppaa pitävä Max Grönholm paljasti parhaan vinkkinsä. 

Espoolaisen Maxin kalan Max Grönholm  paljasti viime kesänä MTV:lle parhaita tärppejään kalaan sekä sen ostamiseen ja valmistamiseen liittyen. 

Grönholm kertoi tuolloin MTV:lle toivovansa, että suomalaiset ostaisivat kalaa entistä enemmän kokonaisena totuttujen fileiden sijaan. Kun kala valmistetaan kokonaisena, arvokas raaka-aine hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Se on ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala. Kala pysyy todella mehukkaana, Grönholm sanoo ja jatkaa

– Suosittelen esimerkiksi kokeilemaan kokonaista ahventa, uunissa tai grillissä.

"Ruodot ja ranka antavat kypsennyksen aikana todella paljon makua"

Grönholm muistutti, että ulkomaillakin ravintoloissa kalaa tilatessa saa useimmiten eteensä kokonaisen kalan. 

– Ruodot ja ranka antavat kypsennyksen aikana todella paljon makua, jota pelkästä fileestä ei saa irti millään. Kalaliemikin kuitenkin keitetään vain ruodoista ja hyvin tehty kalaliemi on tajuttoman herkullista. Siinä mielestäni kiteytyy se koko kalan olennaisin maku.

Kalakauppias toivoo, että suomalaiset tarttuisivat rohkeasti kokonaiseen kalaan, sillä apua sen valmistamiseen voi aina kysyä kalatiskiltä. Myös kokonaisen kalan perkaamiseen voi pyytää neuvontaa.

Lue myös: Muista tämä aina, kun ostat kalaa kaupasta: "Vastuu siirtyy silloin kuluttajalle"

Lisää aiheesta:

Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"Paras keino mehevään savuloheen: "Aika valtava ero"Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohtaKalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassaOletko huomannut hintaeron kaupan kalatiskillä? Usein edullisempi valinta ostoskoriin: "Syy on yksinkertainen""Ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala" – espoolaisen kalakauppiaan vinkki kannattaa todella muistaa!
RuokaKalaRuoanlaittoJuhannusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • ma16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • ma08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia