1:24

Espoolainen kalakauppias paljasti ylivoimaisesti parhaan tavan syödä ja kypsentää kalaa: "Pelkästä fileestä ei saa irti millään"

Miten kala kannattaisi valmistaa, jos siitä haluaa erityisen mehukasta? Espoossa suosittua kalakauppaa pitävä Max Grönholm paljasti parhaan vinkkinsä. 

Espoolaisen Maxin kalan Max Grönholm paljasti viime kesänä MTV:lle parhaita tärppejään kalaan sekä sen ostamiseen ja valmistamiseen liittyen. 

Grönholm kertoi tuolloin MTV:lle toivovansa, että suomalaiset ostaisivat kalaa entistä enemmän kokonaisena totuttujen fileiden sijaan. Kun kala valmistetaan kokonaisena, arvokas raaka-aine hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Se on ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala. Kala pysyy todella mehukkaana, Grönholm sanoo ja jatkaa

– Suosittelen esimerkiksi kokeilemaan kokonaista ahventa, uunissa tai grillissä.

"Ruodot ja ranka antavat kypsennyksen aikana todella paljon makua"

Grönholm muistutti, että ulkomaillakin ravintoloissa kalaa tilatessa saa useimmiten eteensä kokonaisen kalan. 

– Ruodot ja ranka antavat kypsennyksen aikana todella paljon makua, jota pelkästä fileestä ei saa irti millään. Kalaliemikin kuitenkin keitetään vain ruodoista ja hyvin tehty kalaliemi on tajuttoman herkullista. Siinä mielestäni kiteytyy se koko kalan olennaisin maku.

Kalakauppias toivoo, että suomalaiset tarttuisivat rohkeasti kokonaiseen kalaan, sillä apua sen valmistamiseen voi aina kysyä kalatiskiltä. Myös kokonaisen kalan perkaamiseen voi pyytää neuvontaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja