Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Erikoisesta sillireseptistä kesän hitti – näyttävä tarjottava vieraille!

Shutterstock
Julkaistu 25.06.2016 14:02

MTV LIFESTYLE

Sillivoileipäkakku on tämän kesän ehdoton hitti. 

Sillikoulun avonainen voileipäkakku on kerännyt Facebookissa roiman määrän tykkäyksiä. Näyttävä voileipäkakku on helppo tehdä ja maistuu taatusti sillin ystäville. 


Sillivoileipäkakku

Tarvitset:

  • 1 kpl pyöreä maalaisleipä
  • 1–2 dl maitoa

Tahna:

  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl Felix-majoneesia
  • 1 kpl Kallen mätitahna 190 g
  • 8-10 palaa Ahti Matjessilliä
  • 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
  • ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
  • 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
  • 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
  • 2 oksaa tuoretta tilliä

Marinoidut sinapinsiemet:

  • 0,5 dl sinapinsiemeniä
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa                   

Valmistusohje

1. Marinoidut sinapinsiemenet
Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.

Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.

2. Tahna
Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä majoneesi ja mätitahna. Sekoita mätitahnamajoneesija smetana varovasti yhteen ja laita massa pursotinpussiin.

Pursota voileipäkakun pohjalle tahnaa kauttaaltaan. Sommittele pursotetun tahnan päälle kaikki raaka-aineet kauniisti. Viimeistele tillillä ja marinoiduilla sinapinsiemenillä.

Resepti: Sillikoulu

Lisää aiheesta:

Lasimestarin silliä joulupöytään? Nappaa helpot silli- ja silakkareseptitParsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohjeTämä herkullinen voileipäkakku on itsenäisyyspäivän takuuvarma suosikki – täynnä suomalaisia makuja!ParsatartaletitVappubrunssin paras kalaleipäBlini-boston
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • Eilen08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • to16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • to06:47
    Jouluruoka

    Margitin "ripulirullat" naurattavat somessa: "Taidan ilmoittaa itseni Koko Suomi leipoo -kisaan!"

  • ke17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus