Mainos
Mainos

Vappubrunssin paras kalaleipä

Hyvän brunssin kruunaa maistuva kalaleipä! Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokin, Marcos Goisin reseptillä tehty kalaleipä vie kielen mennessään suolaisen, raikkaan ja merellisen makuyhdistelmänsä ansiosta.

4 annosta

Etikkakurkut

  • 1 kurkku
  • 2–3 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Sillimajoneesi

  • 1 pieni rasvasillifilee
  • 1 kananmuna
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • (suolaa tarvittaessa)

Lisäksi

  • 4 paksua siivua vaaleaa hapanjuurileipää (esim. kestileipää)
  • 200g kylmäsavulohta
  • nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Etikkakurkut:

Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet siivilään tai lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna tekeytyä 2–3 minuuttia. Sekoita kulhossa vesi, sokeri ja etikka. Lisää itketetyt kurkut joukkoon ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.

Majoneesi:

Hienonna sillifilee pieniksi kuutioiksi. Riko kananmuna korkeareunaiseen kapeaan kulhoon. Lisää sillikuutiot ja öljy, sekoita tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla (ja tarvittaessa suolalla). 

Kokoa leipä seuraavasti:

Levitä leipäviipaleille reilusti sillimajoneesia. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet, reilusti etikkakurkkua ja lopuksi viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.