Hyvän brunssin kruunaa maistuva kalaleipä! Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokin, Marcos Goisin reseptillä tehty kalaleipä vie kielen mennessään suolaisen, raikkaan ja merellisen makuyhdistelmänsä ansiosta.
Ainekset
- 4 annosta
Etikkakurkut
- 1 kurkku
- 2–3 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Sillimajoneesi
- 1 pieni rasvasillifilee
- 1 kananmuna
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- (suolaa tarvittaessa)
Lisäksi
- 4 paksua siivua vaaleaa hapanjuurileipää (esim. kestileipää)
- 200g kylmäsavulohta
- nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Etikkakurkut:
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet siivilään tai lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna tekeytyä 2–3 minuuttia. Sekoita kulhossa vesi, sokeri ja etikka. Lisää itketetyt kurkut joukkoon ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Majoneesi:
Hienonna sillifilee pieniksi kuutioiksi. Riko kananmuna korkeareunaiseen kapeaan kulhoon. Lisää sillikuutiot ja öljy, sekoita tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla (ja tarvittaessa suolalla).
Kokoa leipä seuraavasti:
Levitä leipäviipaleille reilusti sillimajoneesia. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet, reilusti etikkakurkkua ja lopuksi viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!