Hyvän brunssin kruunaa maistuva kalaleipä! Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokin, Marcos Goisin reseptillä tehty kalaleipä vie kielen mennessään suolaisen, raikkaan ja merellisen makuyhdistelmänsä ansiosta.
Ainekset
- 4 annosta
Etikkakurkut
- 1 kurkku
- 2–3 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Sillimajoneesi
- 1 pieni rasvasillifilee
- 1 kananmuna
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- (suolaa tarvittaessa)
Lisäksi
- 4 paksua siivua vaaleaa hapanjuurileipää (esim. kestileipää)
- 200g kylmäsavulohta
- nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Etikkakurkut:
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet siivilään tai lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna tekeytyä 2–3 minuuttia. Sekoita kulhossa vesi, sokeri ja etikka. Lisää itketetyt kurkut joukkoon ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Majoneesi:
Hienonna sillifilee pieniksi kuutioiksi. Riko kananmuna korkeareunaiseen kapeaan kulhoon. Lisää sillikuutiot ja öljy, sekoita tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla (ja tarvittaessa suolalla).
Kokoa leipä seuraavasti:
Levitä leipäviipaleille reilusti sillimajoneesia. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet, reilusti etikkakurkkua ja lopuksi viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa