Erikoinen asia saattaa auttaa painonpudotuksessa

cappuccino
Shutterstock

Tilaatko kahvisi mustana ylimääräisten kilokaloreiden pelossa? Kannattaa miettiä uudelleen.

International Journal of Obesity -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan juoman päällä olevan vaahdon nauttiminen saattaa hillitä ruokahalua.

Tutkimusta varten hollantilaistutkijat pyysivät, että 133 dieetillä olevaa aikuista söisi 200 millilitran eli noin 22 kilokalorin verran vaahtomaista ateriankorviketta lusikalla. Osallistujat tekivät tämän joko heti aterian jälkeen, heti välipalan jälkeen, välipalan ja aterian välissä tai jättivät vaahdon kokoaan syömättä. Tämän jälkeen he raportoivat, kuinka nälkäisiä he olivat välittömästi syömisen jälkeen sekä päivän päätteeksi.

Ne osallistujat, jotka olivat syöneet vaahtoa, kertoivat, että heidän ruokahalunsa oli sen jälkeen pienempi. Tutkijoiden mukaan tähän voi olla kaksi syytä. Ensinnäkin, koska vaahto on käytännössä vatkattua ilmaa, tutkijat uskovat, että ilma täyttää vatsaa ja olo tuntuu kylläisemmältä. Tämän vuoksi myös popcornit ovat hyvä välipala – suolattomina tietenkin.

Toinen tutkijoiden arvelema syy on henkisellä puolella. Vaahto huijaa aivot luulemaan, että söit enemmän kuin todellisuudessa teit. Käytännössähän kuitenkin syöt jotain, vaikka se onkin enimmäkseen ilmaa.

Jotta pääsisit hyötymään tutkimuksen paljastamasta seikasta, kokeile nauttia hieman vaahtoa aterian jälkeen, välipalan jälkeen ja/tai välipalan ja aterian välissä. Tilaa kahvilassa vaahdolla kuorrutettu latte tai kokeile tehdä maitovaahtoa itse maidonvaahdottimella. Älä kuitenkaan nauti sokerisia tai siirappisia juomia, ne eivät hillitse ruokahaluasi, vaan saavat painon sitä vastoin nousemaan.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja