Entistä parempaa perunamuusia – salaisuutena kaksi uutta raaka-ainetta

shutterstock_80862997
Shutetrstock

Kaksi jokaisesta suomalaisesta keittiöstä löytyvää raaka-ainetta kannattaa ottaa kokeiluun, mikäli haluaa valmistaa entistä parempaa perunamuusia!

Perunamuusi on suomalaisille tuttua herkkua, jota tehdään monessa kodissa pieteetillä. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkolisukkeesta voi valmistaa entistä herkullisempaa – kahden simppelin raaka-aineen avulla.

Lisää perunamuusiin valkosipulia ja oliiviöljyä

Thrivemarket-sivuston reseptissä perinteiseen perunamuusiin lisätään sekä valkosipulia että oliiviöljyä. Nämä kaksi tuttua raaka-ainetta tuovat perinteiseen reseptiin mahtavan maun – ilman kermaa. Kokeile rohkeasti uudenlaista reseptiä!

Oliiviöljyllä maustettu perunamuusi

900 grammaa rosamunda-perunoita
8 kuorittua valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
0,6–1,2 dl oliiviöljyä
ruohosipulia

Keitä perunat valkosipulinkynsien ja suolan kanssa, kunnes perunat pehmenevät. Tämä vie tavallisesti noin 20 minuuttia.

Valuta perunat ja valkosipulit. Muussaa perunat kulhossa. Lisää joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.

Koristele ruohosipulilla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.