Unholaan jäänyt kastike kruunaa uudet perunat – koska olet viimeksi syönyt?
Yksinkertainen voista ja sipulista valmistuva kastike viimeistelee uusien perunoiden herkullisen maun.
Uusia perunoita odotellessa voit poimia videolta näppärän vinkin vanhojen perunoiden kuorimiseen.
Kuppisoosiksikin kutsuttu voi-sipulikastike on ruokalaji, jonka monet muistavat lapsuutensa kesistä. Nyt tämän klassikkokastikkeen resepti on taas aika kaivaa esiin, sillä uudet perunat tekevät hyvää vauhtia tuloaan.
Voi-sipulikastike uusille perunoille
100 g voita
3–4 kesäsipulia varsineen
tilkka vettä
suolaa, pippuria
Sulata kattilassa noin 100 grammaa voita. Hienonna 3–4 uutta sipulia varsineen sulaneeseen voihin ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna kastikkeen kiehua hetken, jolloin kastike sakenee. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä mukaan myös ruohosipulia tai tilliä.
Resepti: Perunasiemen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan