Bataatista valmistuvat ranskalaiset ovat paitsi äärettömän herkullista, myös terveellistä syötävää. Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä valmistat bataatista taatusti herkullisia.
Oranssin väristen bataattien avulla saat lautasellesi samalla kertaa sekä makua, väriä että ravintoaineita. Bataatti sisältää tavalliseen perunaan verrattuna hurja määrän silmille tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi Lisäksi bataatissa on runsaasti C- ja B-vitamiineja sekä kaliumia ja mangaania.
Ei kannata myöskään unohtaa, että bataatin sisältämästä kuidusta on hyötyä myös vatsan toiminnalle.
Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä tuot vaihtelua ruokapöytääsi. Veneiksi leikatut bataattilohkot kypsyvät vaivatta uunissa, minkä ansiosta sinulle jää aikaa muiden ruokien valmisteluun – tai lehden lukuun.
Bataattilohkot maistuvat paitsi lisukkeena, myös sellaisenaan esimerkiksi raikkaan tsatziki-dipin kera nautittuna.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jamie Oliverin bataattiveneet
2 keskikokoista bataattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1/2 tl savupaprikaa