Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissa

1:30BataattiburgeriVideolta voit poimia ohjet toisen herkullisen bataattiruoan valmistukseen.
Julkaistu 04.05.2019 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Bataatista valmistuvat ranskalaiset ovat paitsi äärettömän herkullista, myös terveellistä syötävää. Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä valmistat bataatista taatusti herkullisia.

Oranssin väristen bataattien avulla saat lautasellesi samalla kertaa sekä makua, väriä että ravintoaineita. Bataatti sisältää tavalliseen perunaan verrattuna hurja määrän silmille tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi Lisäksi bataatissa on runsaasti C- ja B-vitamiineja sekä kaliumia ja mangaania. 

Ei kannata myöskään unohtaa, että bataatin sisältämästä kuidusta on hyötyä myös vatsan toiminnalle. 

Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä tuot vaihtelua ruokapöytääsi. Veneiksi leikatut bataattilohkot kypsyvät vaivatta uunissa, minkä ansiosta sinulle jää aikaa muiden ruokien valmisteluun – tai lehden lukuun.

Bataattilohkot maistuvat paitsi lisukkeena, myös sellaisenaan esimerkiksi raikkaan tsatziki-dipin kera nautittuna. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jamie Oliverin bataattiveneet

2 keskikokoista bataattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1/2 tl savupaprikaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kaksi bataattia kylmän veden alla huolellisesti. Bataatteja ei tarvitse kuoria. Halkaise bataatit pituussuunnassa kahtia. Leikkaa bataatin puolikkaista reilun kokoisia veneitä.  

Siirrän lohkot isoon kulhoon ja mausta lohkot suolalla, pippurilla ja puolikkaalla teelusikallisella savupaprikajauhetta. Lorauta päällä noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita mausteet ja öljy huolellisesti bataattien joukkoon.

Levitä lohkot yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunissa 35–40 minuuttia, kunnes lohkot ovat täysin kypsiä. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Bataattilohkot sopivat lisukkeeksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa aina hampurilaisista kanafileisiin.

Lähteet: Jamie Oliver, MedicalNewsToday

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunSuussa sulavat bataattilohkot syntyvät uunissa kuin itsestään – lyömätön lisuke kaikenlaisille ruoille!Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelleHerkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampiaSuussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Näistä aineksista syntyy huippukokin supersalaatti laihduttajille: "Loistavia proteiininlähteitä"
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista