Emmi-Liia Sjöholm kertoo tuoreessa kirjassaan reseptin, joka on loistava korvike perunamuusille.
Koko perheen kattaus (Atena 2016) -kirjassa esitellään herkullisen kukkakaalimuusin resepti. Kukkakaalista aivan perunamuusin tapaan valmistettu lisuke sopii esimerkiksi lihakastikkeiden seuraksi.
Kukkakaali vs. peruna
Kukkakaali sisältää peräti puolet vähemmän hiilihydraatteja kuin peruna. Tästä syystä kukkakaalimuusi on oiva perunamuusin korvike hiilihydraatteja välttelevälle.
Kukkakaalimuusi
neljälle
2 keskikokoista kukkakaalia
vettä
1 tl kasvisfondia
1 dl kaurakermaa
ripaus suolaa
Pilko kukkakaalin kukinnot. Keitä niitä noin vartti kasvosfondilla maustetussa vedessä. Kun kaali on pehmennyt, kaada vesi pois. Lisää kukkakaalien päälle kaurakerma ja suola ja soseuta muusiksi.
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)