"En enää koskaan keitä kananmunia mikrossa, ja toivon, ettei kukaan muukaan keitä" – Bethany luotti netin ohjeisiin, eikä todellakaan olisi pitänyt

kananmuna (2)
Kananmunia ei kannata keittää mikrossa. Shutterstock

Bethanyn aamupalan valmistaminen päättyi traagisesti, kun vain 22-vuotiaan naisen silmä oli sokeutua kananmunien räjähdettyä hänen kasvoilleen, kertoo brittiläinen uutissivusto The Sun.

Vaikka Internet ja etenkin Google ovat tehneet tiedonhankinnasta nykypäivänä naurettavan helppoa, kaikki se, mikä on Internetissä, ei ole paikkansapitävää. Olkoon tämä Bethany Rosserin tarina siitä yksi havainnollistava esimerkki.

Luotti sokeasti netin ohjeisiin

Bethany oli valmistamassa itselleen aamiaista varhain tiistaiaamuna viime viikolla. Jostain kumman syystä nuorella naisella oli pakottava tarve saada keittää kananmunansa mikrossa, vaikka munien keittämiseen ei tavallisella liedelläkään mene sen suuremmin aikaa.

– Löysin lukuisia verkkosivuja ja YouTube-videoita, joiden mukaan kananmunat voi keittää mikrossa. Yksi tällainen oli Delish-reseptisivusto, Bethany kertaa.

Ohje oli yksinkertainen: kananmunia tuli keittää 6–8 minuuttia, minkä jälkeen munien tuli antaa jäähtyä ennen tarjoilua.

– Sivustolla sanottiin, että kananmunat voi valmistaa mikrossa, kunhan lisää keitinveteen suolaa, jotta munat eivät halkeilisi, 22-vuotias nainen muisteli ohjetta.

Kananmunat räjähtivät kasvoille

Vaikka Bethany noudattikin orjallisesti lukemaansa ohjetta, kaikki ei mennyt kuin Strömsössä. Kun kananmunat olivat olleet mikrossa kuusi minuuttia, Bethany kurkkasi mikroon tarkistaakseen, olivatko kananmunat valmiit.

– Kun katsoin astiaan, kananmunat räjähtivät kasvoilleni, nainen muistelee.

Shokissa ollut nainen soitti hätäkeskukseen ja yritti antaa itselleen ensiapua valelemalla kasvojaan kylmällä vedellä. Hän oli kuitenkin ehtinyt saada kasvoihinsa palovammoja, jotka saivat ”ihon kuoriutumaan”.

– Tuntui kuin ihoni olisi revitty irti. Se oli todella pelottavaa. En ole eläessäni ollut niin peloissani – minä vain tärisin ja itkin, Bethany kertaa shokeeraavaa tilannetta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Bethany kiidätettiin palovammoihin erikoistuneeseen hoitoyksikköön, jossa hän vietti yönsä kasvot siteisiin käärittyinä.

Vaikka brittinaisen kasvot olivat tapahtumahetkellä erittäin karun näköiset, hän näyttäsi selviävän tapahtuneesta pienillä vammoilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ovatko hänen oikeassa silmässä olevat vauriot pysyviä.

– Silmäni on alkanut avautua. Näen, mutta todella sumeasti, Bethany kuvailee.

"En enää koskaan keitä kananmunia mikrossa"

Vaikkei Bethanylle välttämättä jääkään tapaturmasta pysyviä ja näkyviä arpia, hän haluaa muistuttaa, ettei kananmunia kannata keittää mikrossa.

– Minulla on serkku, jolle kävi samanlailla. Hänen onnekseen räjähdys tapahtui mikron sisällä, eikä hänen kasvoilleen. Koska monille ihmisille on käynyt niin, se on selvästi vaarallista. En enää koskaan keitä kananmunia mikrossa, ja toivon, ettei kukaan mukaan keitä, Bethany toivoo.

Tämänkaltaisten onnettomuuksien välttämiseksi kananmunat olisi syytä keittää kattilassa liedellä valvotuissa oloissa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

***

Näin teet herkullisen kananmunakastikkeen:

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja