Uunituore tutkimus kannustaa: Vaihda puuro tähän aamupalaan – ja painonhallinta helpottuu huomattavasti!

Japanilainen munakas Okonomyaki 8:15 Japanilainen munakas Okonomyaki
Poimi videolta herkullisen munakkaan resepti.

Jos haluat pitää kilot kurissa, aamupalapuuro kannattaa tutkijoiden mukaan jättää syömättä. Tuoreen tutkimuksen mukaan avain onnistuneeseen painonhallintaan löytyy nimittäin runsaasti rasvaa sisältävästä aamupalasta.  

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan tutut aamupalatuotteet, kuten murot, leivät ja hedelmät, ovat painonhallinnan kannalta kaikkein pahimpia vaihtoehtoja. 

Brittiläisen Kolumbian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan laihduttajan kannattaa vaihtaa tutut aamupalatuotteet vähähiilihydraattisiin ja runsaasti rasvaa sisältäviin vaihtoehtoihin, kuten munakkaaseen.

Tällainen aamupala auttaa tutkimuksen mukaan pitämään kilot kurissa ja verensokerin tasaisena koko päivän ajan. Kun verisokeri pysyy tasaisena, myös herkkuhimot pysyvät paremmin kurissa.

Aamupuuro voi saada sortumaan herkkuihin

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt nauttivat täysin samanlaisen lounaan ja illallisen – ainoastaan aamupaloissa oli eroja. Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden veren glukoosipitoisuutta seurattiin laitteella viiden minuutin välein, ja lisäksi henkilöiden tuli raportoida päivän aikana omasta kylläisyystasosta. 

Tutkijat havaitsivat merkittäviä eroja munakasta ja puuroa aamupalaksi syöneiden henkilöiden välillä.

Sellerimunakasta nauttineiden henkilöiden verensokerin havaittiin pysyvän tasaisena 24 tuntia aamiaisen syömisen jälkeen, kun taas puuroa nauttineiden verensokerin havaittiin nousevan ja laskevan voimakkaasti.

– Suuria verensokeripiikkejä välttämällä saatat tuntea olosi vähemmän nälkäiseksi ja sorrut epätodennäköisemmin roskaruokaan päivän aikana, professori Jonathan Little kerto runsasrasvaisen aamiaisen hyödyistä.

Professorin mukan rasvaa ei kannata pelätä, vaan suosio runsasrasvaisia tuotteita etenkin aamupalalla. 

Lähteet: UBCYahoo

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat